Semesterdags

Jag kommer inte att blogga. Vi ska iväg på semester nu. Det var på tiden, hehe. Men i alla fall, jag kommer nog tillbaka i helgen en sväng, innan vi åker vidare igen.
Fullt upp och ingen dator får följa med, för då sitter vi och bloggar, spelar spel och surfar istället för att gå på Universeum och Liseberg och hälsa på släkten.
Tough shit!
Ni får alltså klara er utan mig några dagar. Men jag har ju smygtränat er med att vara borta lite innan också. Det fanns en anledning, haha.
See ya!

Prioriteringsfråga

Pengar, pengar och mera pengar. Det är vad jag skulle behöva just nu- kameran är kaputt!
Jag antar att jag skulle kunna prioritera en kamera framför de saker jag måste ha, och käka mindre eller dra in på något, men.. vad? Jag röker inte, dricker inte (ytterst sällan, typ en gång om året, skålar på nyår i någon cider kanske) och jag shoppar inte kläder och skor. Tidningar läser jag hellre på nätet än i verkligheten eftersom de sedan gärna blir liggande i ganska störande högar. HMM. Så vad ska jag dra in på som kan ge lite kamerapengar?
Antar att jag får vänta till jag fyller år i december, min mamma frågade om jag ville ha en resa eller en systemkamera på min 30-årsdag. Gissa vad jag svarar? *ler*
Typiskt bara att det är så långt innan den dagen kommer, jag garanterar att det kommer bli många tillfällen då jag saknar kamera.. Jaja.
Den som lever får se!!

Nattsuddande

Måste säga att området jag bor i nu är rätt mysko. När man tror att ikväll blir det säkert röj och fester överallt, då sover alla och det är knäpptyst, men när man inte väntar sig saker alls, typ mitt i veckan, då är det ett herrans liv.
Jag fattar ingenting.

Fast det är klart, jag  var nog inte så logisk jag heller när jag bodde i Årjäng till exempel, då festade jag inte en enda gång första året jag gick i skolan, visserligen bodde jag inte i själva stan, men det fanns ju bussar och annat..
Men andra året, då var hela min vardag en enda lång fest. Min stackars halvdöva granne trodde mer än en gång att jag hade halva skolan på besök. Jag vet iofs att det var som mest 56 pers i min etta på 25 kvadrat, vilket absolute inte kan vara halva skolan, men jag medger att det var förbaskat trångt.
Jag medger också att det är skönt att man vuxit ifrån att få hembesök av polisen på grund av festande.
Men mest av allt medger jag att jag kan sakna att festa, det har jag inte gjort på ungefär sju år. Druckit alkohol, ja, men då inte mer än kanske ett par cider, vilket knappast innebär någon praktfylla. Men festat och varit ansvarslös.. näpp.
Det lär väl inte bli så mycket av den varan heller, om jag vill behålla mitt neutrala rykte, den här stan verkar vara ungefär likadan som hålan jag kommer ifrån.
Alla vet allt om alla, och det de inte vet, det hittar de på.
Hittills har jag klarat mig ifrån skvallertanter här, men å andra sidan har inte sonen börjat på dagis än, och jag jobbar inte heller, så det är väl bara en tidsfråga, hehe.

Nu ska jag i alla fall inte ta upp er tid mer, jag ska nämligen försöka kolla om jag kan sova. Sambon ska jobba om några korta timmar, och eftersom sonen la sig rätt tidigt så lär han också vakna hyfsat tidigt (ok, han vaknar aldrig före åtta, det är bara om han är sjuk det händer, men ändå, jag är morgontrött till max, så allt innan 11 är superjobbigt, haha).
Bäst att vara förberedd alltså.
Natti!

Morgonvård

Att vakna 07.02 av att en motorsåg och en megastor gräsklippare lever loppan rakt under balkongen är ingen höjdare när man är ledig och lätt skulle kunna utklassa en mumie i sömnbehov på grund av knasig dygnsrytm.  Ändå var det detta som hände i morse. Härdad som jag är så fick jag i alla fall till det där med sovandet på något vis typ kuddar över skallen och stänga balkongdörren, och snarkade sedan vidare till tio.
Men hur fan TÄNKER man när man planerar sådär skräniga grejor till den tiden på dygnet mitt i semestertider, jag bara frågar? Det är ju andra natten som jag sovit kasst, förra natten var jag och Nemo ute på "promenad" i väntan på polisen för det var nån kärring (visade det sig senare) som hade två ungar som skrek så det ekade i hela stan, och när de skrikit oavbrutet med orden "hjälp mamma, aj, hjälp, nej mamma" i 20 minuter så ringde jag polisen. Fler hade gjort detsamma, men hon vägrade släppa in dem I lägenheten "för hon var ju inte så jävla korkad att hon släppte in några som skrämde hennes barn". Behöver jag säga att socialjouren hämtade hennes kids?
Folk alltså. Jag fattar inte hur vissa resonerar. Men det är ju för att jag själv  är så normal.
Nu ska sonen åka och klippa håret, han ser ut som Hårfagre, Barna Hedenhös pålle ni vet. Dags för ändring. Och lite förberedelser för det där som kommer påverka mig läääänge framöver, i form av tittande och pekande och dreglande, haha.

Senare!

Mycket på gång!

Tjahapp, det är stora saker i görningen. Jag vill inte säga för mycket, eftersom jag inte riktigt vet vilka som läser bloggen, men det rör i alla fall framtiden, ca tre månader framåt och sen, tja, jag kommer påverkas lääääääänge av det.
Som med det mesta annat så är det inte BARA positivt, utan jag har nog en del arbete framför mig, men å andra sidan så är det ett rätt givande sådant, så det ska nog gå bra.

Erkänn, en sån svävande beskrivning gör en rätt nyfiken, haha.
Sorry, kan inte säga mer förrän längre fram.
xD

Normala brödnivåer

Nu när sambon inte längre jobbar med att köra ut bröd i butikerna, så håller våra brödnivåer sakta men säkert på att återgå till det mer normala, istället för att vi har 11 olika sorters bröd så har vi nu för första gången på över en månad inte mer än två sorters bröd, utöver knäckebröd då.
Det känns konstigt och jag saknar att ha massor att välja på. Å andra sidan är det rätt skönt att man slipper stå och sukta efter fem sorter men veta att man bara orkar äta två..

Snacka om I-landsproblem...

Förbaskat lång måndag!

Jag hade annat för mig igår, men idag bloggar jag.
Visst är det BRA??

Min mamma har rymt fältet och åkt till släkten i norr den här veckan, som vanligt var det inget planerat utan i söndags kväll när sonen ringde och skulle fråga vad de gjorde, så fick han veta att hans mormor packade väskan för att senare på kvällen åka till norrland. Då hade hon jobbat till klockan 16. Resan hade bestämts föregående kväll, sent.
Ibland går det undan!
När mormor kommer hem så ska sambon hoppa in och jobba på lördagen, sen är det vår tur att åka land och rike runt. Bland annat ska vi till Göteborg med sonen och kolla in Universeum, och även en sväng till sambons pappa i landets nedre regioner.. Och så ska vi dessutom hinna en sväng till hans mamma utanför Norrköping, sambon gissar att jag får provrida Cherigo, som hans mamma är medryttare på.. Ska bli kul i så fall.
Slutligen ska vi dumpa sonen hos mina föräldrar några dagar och vara ensamma, då kanske vi hinner kolla på nya Harry Potter på bio, vi har ju inte barnvakt i vanliga fall, åtminstone inte just nu eftersom alla är borta..
Vi får se, men det verkar hända en del de kommanda tre veckorna, för sen är det dags för vardagsrutiner med jobb som vanligt (hurra, fasta tider och inte bli väckt klockan fyra varje morgon för att sambon ska iväg till jobbet) för sambon.

Vi får se hur vädergudarna ställer sig till frasen "semester" också, det är inte alls säkert att det blir så fint väder, men ofta har det varit finare väder den andra halvan av sommaren är min erfarenhet, så tja, vi håller tummarna.

Nu ska jag gör alite nytta.

Inte helt hundra

Hej. Jag lever, men jag behöver pausa till på måndag med bloggandet av skäl som är IRL.-relaterade. Jag kommer tillbaka, och är nog fit for fight snart igen, men nu behöver jag återhämta mig efter veckans bravader.
Ha en toppenhelg alla.

Måste jag blogga idag med?

Vissa dagar känner jag inte för att blogga, idag är en av dem. Men samtidigt vet jag att om jag INTE skriver mina inlägg så faller jag i glömska rätt fort.. Så jag antar att det är bättre att blogga om att jag inte vet vad jag ska blogga om riktigt, än att ge fan i det helt och hållet, am I right?
Förresten, är det fler än jag som har ungar som ska sätta en mustasch på varenda grej den ritar? Sonen har fått mustaschdille verkar det som, och jag håller på att skratta mig fördärvad!
Nemo var snygg i mustach, och jag med, men en stege och en en bok med mustasch.. är inte det lite overkill? Jaja, det är nog bara tillfälligt.
Nu ska jag spela Zombier mot växter från Zylom.com SJUUUUKT spel men ack så roligt !
Ha det!

Katten så kallt det är idag..

Så kommer jag säga om jag får en sån här termometer, som finns på Bluebox.se:
Erkänn att det var rätt häftig? Kostar bara 99 kr så den hamnar nog hos oss någon gång, gissar jag. Och om jag tycker det är varmt så kan man ju säga Katten vad VARMT det är, jag vet, ifall någon nu tänkte påpeka det för mig, haha.

Söndag-vilodagen

Jag kunde inte sova inatt (heller) så jag fick sova lite längre senare, eftersom sambon tog med sig sonen och hunden på promenad och tog en hamburgare och en glass på stan. När de kom hem åkte vi till Busborgen, sonen måste ju få rasa av sig lite även om det inte är så bra väder. Det blev poppis!
På hemvägen såg vi den skarpaste regnbåge jag någonsin sett, jättelänge dessutom. Och ett tag var det två regnbågar, sonen var i extas!!
Nu håller jag på med kinagryta och ris, sen middag, eftersom vi åt lite på Busborgen. Vi har också suttit och satt upp lite regler för sonen, inte för han är en odåga, men för att vi ska reagera lika på saker och stå som en "enad front" som inte kan manipuleras, hehe. Man vet väl hur barn försöker...

Får se om jag bloggar lite mer sen.


Spikmatteägare

Jag som nästan aldrig lyckas somna när jag ska, har tvingat mamma att köpa en spikmatta idag när en ny inredningsaffär öppnar i min gamla hemstad. Hon var NÅGOT skeptisk, undrade vad jag skulle med den till, men när så många är så glada att ha den i olika forum, sidor och bloggar, så tror jag inte att det är taget ur luften..Att den sen dessutom är 300 billigare än ordinarie pris eftersom det är ett öppningserbjudande, gör ju inte saken sämre!
Personligen tror jag att hon skulle gilla en sån själv, för många med migrän säger att det gått över eller förbättrats radikalt med spikmattans hjälp, och hon har haft migrän sen hon var barn, så varför inte testa åtminstone.. Men hon tror inte riktigt på sånt. Her loss!
Själv lääängtar jag till hon kommer med spikisen och jag får testa den, jag har testat förr, men en annan modell..och det var skööönt!
Vad tror ni, funkar det?


Modegalen? Här är ett tidsfördriv!

Jag gillar inte mode och kläder, jag drar på mig det som är nära till hands och helt o rent, ungefär.
Men om du GILLAR mode så kan jag rekommendera att du kollar in på zylom.com där det finns en uppsjö av roliga modespel, Fashion Craze til exempel!
Alla spel kan man prova på i en timme, sen får man antingen köpa dem eller bli funpassmedlem och får då fri tillgång till alla spelen på sidan, över 200 st!
Bara ett litet tips!

Och Milano: Jag har bloggat ett par år drygt, men här har jag bara bloggat i några månader, jag raderade föregående inlägg när jag städade upp lite!

Jag har också startat en ny blogg med hästinriktning, och det verkar som den är poppis, den är inte ens tre dygn gammal och bara idag ligger statistiken (blogg.se:s) på över 160 unika besökare!! Jätteskoj tycker jag!
Kolla gärna, http://hastskotarliv.blogg.se är adressen!


Skallebank

Härlig huvudvärk jag har idag. Nu har jag aldrig varit regelrätt bakfull, men jag gissar att det är så det känns. Som om någon står och hamrar på insidan av huvudet. Det är nog en av kanske tio gånger totalt som jag har den typen av huvudvärk. Annars brukar det kännas som att man spänt järnvajrar runt huvudet och drar åt. Inte idag. Jaja, jag föredrar ingen av varianterna, omväxling förnöjer väl..
Återkommer senare.

Favoriter jag glömt

Det är konstigt hur länge en sång sitter kvar i minnet..
När jag var relativt ung kom jag över ett av Michael Jacksons album, och fastnade direkt för fyra låtar,sen dess har jag i princip inte hört dem förrän ikväll, när Mtv har sin tribute day för honom.

Så fort jag hörde dem föll orden i texterna på plats. Men en jäkla multiplikationstabell fick jag träla med i evighet, medan jag kanske lyssnade på låtarna max tio gånger. Mysko!

Nåja, mina favoriter var, och är, de här:

They don't care about us
You are not alone
och
Heal the world.
Plus Earth song.


Hur kunde jag glömma dessa låtar i så många år?
Skamligt att en person ska behöva dö innan man "lär känna" hela hans reportoar och förmåga. Men jag är i alla fall glad att jag fick ta del av hans musik under min uppväxt. :o)

Nu ska jag försöka sova, fast sådär supertrött är jag inte kan jag inte påstå. Får väl läsa lite först då kanske..
Natti!

Kolla vad som finns NU då!

Inatt satt jag uppe till fyra drygt, men somnade inte innan lite efter fem.
Skälet? Att den nya bloggen äntligen ligger uppe!
Gillar du hästar så ska du hoppa in och kolla tycker jag. Adressen är http://hastskotarliv.blogg.se och ett stort tack för hjälpen riktas till Babbi!

Här händer det grejor!

När sambon kom hem så satte vi igång med köket. Vi gjorde en liten plan för veckan, och den innebar att vi tar ett rum per dag nu den här veckan, då vi torkar och skurar, städar och röjer det som är i respektive rum. Först ut var då köket, som fick nystrukna gardiner, putsade fönster, rengjorda hyllor och även micro och kaffebryggare fick en genomkörare. Spisen gjorde vi rent för bara någon vecka sedan så den fick vara. Diskade djurens skålar och underlägg noga och fixade golvet samt la de saker som inte var kökssaker på rätt plats. Det var avsevärt mycket roligare när man var två än när man var själv kan jag lova!
Nästa grej blir lilla WC:n och badrummet. Lilla toan använder nästan bara sonen, så där har vi förslappat oss, det ska upp tavlor på delfiner och gnuggas rent och fint på toalett och handfat samt fixa golvet och byta handdukar och fixa handtagen där inne. På stora toaletten ska samma saker göras plus att tvätten ska tas itu med imorgon, och så gnugga lite på badkaret och göra rent i avloppsbrunnen. Dessutom vika in lite rena handdukar och putsa spegel och byta tidningar. Jo, vi har tidningar på toa, sambon hävdar att det är varje mans rätt att ha litteratur på toa för långdragna sittningar, så istället för att argumentera så har vi ett väggställ för tidningar, så de inte stör!

Sådär kommer vi att gå runt i alla utrymmena resten av veckan för att när den är slut, införa små städrutiner varje dag, och på så sätt slippa de där superstora städningarna. Fly Lady kallar det zoner, och tja, det är väl en snabbvariant vi gör just nu då!!

Det ska bli skönt när vi kommit igenom alla utrymmena, för då BÖR vi faktiskt vara klara med alla dekorationer och sådär. Äntligen. Och när allt det är klart så är det väl ett gyllene tillfälle att starta om med rutiner så att alla kan följa dem och vet vad som gäller?
Sen kan jag gå här hemma och leka hemmafru och gnida påhandtagen och kamma mattfransarna när sambon jobbar, haha. (As IF!!)
Vi får kanske se hur det blir med DEN biten, hehe.

Med sex som väckarklocka

Vi bor i ett område med många hus. Det går inte att få det ljudlöst, såklart. Det väntar jag mig inte, och det tror jag inte att någon annan gör heller, men man väntar sig inte riktigt att grannens sexande i huset mittemot ska vara så ljudligt att sonen VÄCKS av det, men det har precis inträffat.
Dessutom står ungefär halva gården och stönar ikapp med tjejen, och fnissar hejvilt.

Visst är det sommar, men SÅ varmt är det inte att man måste ha balkongdörren på vid gavel när man sexar.. tycker jag, som sitter vid datorn med VÅR balkongdörr på vid gavel, haha.
Jag insåg just dubbelmoralen i det hela.

Nåja. Jag hoppas att de inte börjar om snart igen. Då får sonen jojosova inatt, och jag med, eftersom jag får gå upp och trösta honom när han vaknar av att någon skriker. Jag gissar att det måste vara lite otäckt att vakna så när man inte förstår att det skriks av njutning.
Stackars liten, han har några år kvar innan han förstår sånt.

Trött? Tugga tuggummi!

Jag hittade något nytt när jag var på Godisgallerian förra veckan. Energituggummi. Jag har inte provat innan, för så trött har jag inte känt mig, faktiskt. Men idag är jag seeeg, och eftersom jag vet att om en liten stund ska vi röja lite sambon och jag, så har jag just pulat in en bit i munnen, och faktiskt, det känns redan nu lite bättre. Jag orkade knappt peta på tangenterna för tre minuter sedan, men redan nu känns det mer frestande än innan. Jag piggar alltså på mig, tro det eller ej!
Det jag hittade verkar alltså fungera!
Och visst, varför ska det INTE funka, när nikotintuggummin fungerar, t ex?
Enda skillnaden är att det här innehåller koffein.
Vill ni läsa mer om det här, som kostade en tjuga för ett paket med 8 bitar (ett sexpack energidryck mätt i koffeinvärde) så titta på den här sidan.
Där ser man också hur förpackningen ser ut. Jag har fortfarande ingen kamera som funkar, så det är lite fattigt med nya bilder här just nu.
Nu ska jag väl tillägga att man bör gilla starka tuggummin, för det är rätt starkt. Sambon testade ett, och fick ge upp, men han gillar inte tuggummi i vanliga fall, och det gör ju jag..
Min favvo har varit Extra Eucalyptus i ett par år nu, och det är inte heller helt milt, haha. Det enda som varit så starkt att jag spottat ut det var ett åksjuketuggummi som för övrigt var totalt värdelöst, det var bara väääldigt rogivande så jag höll på att somna istället, men mådde fortfarande illa. Dåligt!

Nu ska vi visst ta vårt ryck.!



Min favorit är död

Jag råkade på en kassettbok (jo du läste rätt, KASSETT bok) när jag var i tolvårsåldern. Den hette Gå I Fängelse, och var väldigt spännande, men också rolig. Den var skriven av Lasse Strömstedt, och var den första delen av hans biografiska böcker (nästa heter I fängelse och den tredje har jag aldrig hittat).
Redan då fastnade jag för hans böcker, och slet nästan ut kassetterna. Nu har jag de två första böckerna på mp3, som tur är. Jag lyssnar gärna på dem igen och igen.. Det är väl det som kännetecknar en bra författare, att man hör eller läser om och om igen.
Nu har han i alla fall skrivit sin sista bok, Lasse. Han dog i hemmet i Gränna efter några års kamp mot cancer.
Jag hoppas att jag får tag i hans andra böcker, skulle vara skoj att få veta vad som hände sen.

Mulna Måndagar

Å vad skönt, nu är det mulet och måndag. Inget hällregn, men inte heller någon stekande sol. Enligt mig är det perfekt, för det är inte särskilt kallt eller blåsigt. Lite tråkigt ljus kanske, men skönt!
Att det är skönt att det är Måndag beror mer på att då är allting öppet lite längre och tja, det är som vanligt helt enkelt.

Idag ska jag kolla runt lite på lösningar på mitt andra blogg-problem, och sen ska jag ta hunden på långpromenad, och städa lite. Inget seriöst, men bara hålla efter lite. Låter det lagom slappt?

Men först ska jag läsa mina standardbloggar och kommentera, och kolla alla nyheter, så det kanske kommer fler inlägg om ni har (o)tur, haha.

Jag lever

Jag lever. Men jag blir galen på den nya svårhanterliga bloggen. Jag har jobbat häcken av mig och det muppar sig ändå till och från. Jag är inte så bra på kodandet. Men jag försöker lite till.
Så alla vet var jag tagit vägen..
Hejdå igen!

Nattugglan

Hoppsan jag blev visst sittande till tretiden inatt igen, men nu var det för att jag lyckades komma på hur man skulle börja lite smått med grafiken till nya bloggen, och få den rätt. Tyvärr är jag lite för dum i skallen för att få en detalj att falla på rätt plats, men det kanske jag kan få hjälp med om någon orkar. Har lite trådar ute så någon kanske kan och vill.
Det är i alla fall väldigt roligt att ha kommit igång, jag har inget tålamod, så det är nog lika bra att jag pular själv lite när andra är upptagna.. Nu ska jag vila ögonen lite igen!

Fix och don-dag

Det blev lite bra ändå idag. Sambon fick bort huvudvärken, och medan jag satt och spanade in recept för middagen (Det blev en supergod köttfärssås och spaghetti) så satte han igång med att röja i köket och sen satte han upp handdammsugaren, samt att vi bar ut lite grejor från sonens rum till förrådet eftersom det ändå åskade och ösregnade. Nu har han dessutom tagit tag i att spackla igen hålen som var vid sonens gardiner och ska sätta upp en rullgardin istället för den trasiga persiennen som satt i fönstret när vi flyttade in. Den ska tas bort och så ska vi sätta upp lite grejor på sonens väggar äntligen. Jag gissar att sen när det är klart så blir det World Of Warcraft resten av kvällen, men då gör det inte så mycket, för då kan jag plocka lite med annat.. Jag får mer inspiratilon när det inte ser ut som fan själv..

Nu skiner solen igen, så nu är de andra iväg på promenad, det är bara katten och jag hemma just nu. Så jag tror att jag ska slappa lite och kolla på webb-tv tills de kommer hem igen!

Sov för länge

Visst är det skönt med sovmorgon. Men inte när det drar ut till halv ett eller senare. Då sabbar man ju resten av dagen. Det är precis vad som hände idag. Sambon och jag var  vakna till halv tre eller tre och det resulterade i att han precis öppnat ögonen och har huvudvärk, medan jag varit vaken sedan ca 12.30 , vilket i sig är för sent, eftersom vi tänkte åka in till Västerås och kolla lite på Power meet. Jo tjena liksom. Det finns visserligen att göra här hemma med, men det är så typiskt att man alltid ska sova bort halva dagen på helgen. GRR!
Har haft ut hunden (som gick ut vid halv tre inatt) och släppt ut katten, vattnat blommorna och kastat alla sopor. Nu får vi se hur länge sonen tar på sig i badet, han hade spillt något klägg i håret så det blev ett bubbelbad för honom, han sitter och leker. Själv är jag på lite dåligt humör just för vi sov så länge och sabbade våra planer för dagen. Får väl dammsuga och torka golven istället då. *hoppar och skuttar av förväntan*
Det är ju det roligaste jag vet!
NOT

2 gratis headers

Hade lite tråkigt i natt, så jag har gjort ett par headers som någon kan få om intresse finns. Den ena ser ut såhär:
Lite mer ordinär

Och den andra ser ut såhär:
Jeanstyg med broderi och knappar.
Finns intresse, lämna en kommentar!

Otåliga jag

Jag har fått veta att jag kan få hjälpen jag ville ha, och det känns ju såklart jättebra. Nu väntar jag bara på att få ett mail med ett konto som jag kan betala vederbörande på.. sitter som på nååålaaar, hahaha.
Nåja, Det är bara att inse att folk har ett liv också!
Hoppas att jag hinner få ett svar ikväll åtminstone. Är ju inte ett smack trött så jag antar att det kan bli rätt sent åtminstone..
Spänningen är oliiiidlig!

Förresten. Nu regnar det, shit vad skönt!
Oj, katten vill in!

Äntligen mullrar det lite!

Jag är inte klok, jag längtar efter åska! Men allvarligt talat, det finns väl inte mycket som slår ett rejält åskoväder med hällregn efter en lång radda av stekheta dagar?
Jag bara drömmer om nästa hällregn. Än har det inte blivit något, men det mullrar lite, hehe.

Är du en hästtok som jag?

Jag har precis skapat ett forum med hästinriktning. Det är ett steg i det jag skrev om i förra inlägget. jag har påbörjat det, men behöver lite feedback om vad man ska ha med.. Det är alldeles gratis, och vem som helst kan gå med.
Kolla in mitt nya forum på den här adressen:
Http://hastskotarliv.forum24.se

Spännande!!

Nu har jag fått en idé igen. Ja igen. Jag vet, jag är rätt hopplös, haha!
Jag tänker fixa en blogg med ett speciellt tema, och skriva om BARA det temat däri. Men tro nu inte att det kommer ta slut på idéer för det, det är ju ett BRETT tema såklart!!

Jag har vänt mig till en person som jag hoppas ska hjälpa mig med designen på den kommande bloggen, och får jag som jag vill, så blir det snart premiär för den nya (redan skapade) bloggen!!

Nu stter jag och håller alla tummar i världen för att personen i fråga ska vara intresserad av att hjälpa mig, jag sitter redan och längtar efter att få skriva om det här temat. *ler*

Tror ni jag har sån tur?

Ni glömmer väl inte att rösta på min bild?

Jag har skrivit om det förr, men gör det igen. Ni glömmer väl inte att rösta på min bild på Hera som årets Sommarbild?
Jag tycker den kan vara värd mer än de 14 röster den fått hittills. (Tack alla som röstat hittills!!)
-->Rösta här!!<--

Det här är bilden ni röstar på :o)

Tack på förhand!!

Gratis är gott!

Sambons sommarjobb har sparat några kronor åt oss kan jag säga. Inte för att vi frossar i bröd men det kostar ju lite per vecka ändå.. Och alla som kör får ta för en viss summa per vecka. Me like. Ännu mer gillar jag när han kommer till en affär och får höra att den pallen är sabbad av att det läckt ut saft på produkterna, så den ska kasseras eller så får man ta vad man vill ha, bara sakerna försvinner.
Självklart tog han med sig lite, skölja bort lite saft från sakerna var ju ingen konst! Vi fick gratis tvättmedel, gratis saft (2 olika) och gratis sköljmedel igår. Därför och bara därför köpte jag den svindyra bloggtidningen igår. VI hade ju tjänat in den, så att säga. Nu ska jag bli proffsbloggare, haha.

Lite pinsamt!

Jag kanske säger för mycket nu, men jag är inte en sån som skriker i sängen. Inte på minsta vis. Jag är snarare den supertysta typen.
Kanske är det därför mina grannar aldrig behövt klaga på mig, åtminstone inte i det avseendet. En och annan fest har det klagats på, men då var det ju i rättvisans namn inte JAG som förde oväsen, utan mina gäster ;o)

I Årjäng blev det lite mer sånt, kan jag lova. En kväll kom polisen och hälsade på mig inte mindre än fem gånger!
Flera av dem berodde på att en tjejkompis till mig vägrade sluta stå på ett bord vid min franska balkong och strippa med öppen balkongdörr...*ler* Och eftersom fönstret låg ca fem meter ifrån "raggarstråket" (Storgatan) så var det klart att en och annan okoncentrerad förare blev det ju.. Och jag förstår så väl att det måste upphöra på grund av säkerhetsskäl. Tyvärr låg det inte i hennes intresseområde att sluta, förrän efter besök nummer tre.

(Ungefär här brukar sambon sucka och fråga varför inte HANS gymnasietid var som MIN, män jag berättar. Enligt honom var jag värsta vilda och galna, medan han var lite torris, trots att det mesta som hände mig var orsakat av mina vänner o bekanta...hehe)

Nåja. Det var inte riktigt det jag skulle berätta om, men nu blev det så.
I sänghalmen har jag faktiskt vett att vara tyst, åtminstone. Inga andra ska behöva bry sig om vad jag gör eller inte gör, är min filosofi. Tyvärr är det här inte första gången jag sett exempel på motsatsen, det är dock första gången som jag ser att någon råkat såhär illa ut efter lite sex..*skrattar*

Kanske vore det bättre att diskret kolla vad som pågår innan man samlar ihop kompisarna och bankar på dem som låter? Bara en tanke, hehe.

Man kan tjäna pengar på de mest galna sätt.

Återigen-Michael Jackson. Mannen som aldrig verkar få vara normal.
Det har varit många spekulationer de senaste dagarna, om allt ifrån att ABBA skulle fått frågan om en återförening för att "rädda" situationen med de 50 kvällarna som nu blir tomma på Londons O2-arena till att Debbie Rowe ska ansöka om vårdnaden för de tre barnen varav två hon själv burit. Samtidigt säger MJ:s testamente att han vill att om hans egen mamma Katherine inte kan ta hand om hans barn, ska stjärnan Diana Ross få vårdnaden.
Mycket att hålla reda på helt klart.

Angående begravningen så sades det först att den skulle hållas på Neverland Ranch, Michaels före detta hem. Detta visar sig inte stämma, då familjen Jackson fått nej till detta. Istället ska han få en begravning på Forest Lawns kyrkogård i Hollywood Hills. Det hela ska inledas med en minnesstund på Staples Center, där MJ ska ligga i en specialbeställd guldkista.
Det är här det, som jag ser det, skamliga, kommer in i bilden.
Man ska få betala motsvarande 200 kr för att komma och sörja sin idol. Fansen ska också kunna köpa de t-shirts som egentligen skulle sålts under turnén This is It. Jag menar, hur pengakåt får man bli?
Självklart borde väl fansen få sörja sin idol lika gratis som de som sörjer någon annan idol? Och att sälja T-shirts.. känns inte det liiiite tacky?
JAG hade skämts att stå och sälja såna tröjor på en begravning.
Jag vet inte om jag hade köpt någon heller, faktiskt. Visst är det väl en "sista souvenir" som MJ själv faktiskt varit med om att ta fram, men.. nä. Usch, det skulle känts rätt skumt.

Hur hade ni gjort?

Kvällens stordåd

Ikväll har jag och sambon inte bara handlat utan även lagat paella med kyckling och bacon. Jag gillar ju kyckling, så jag tyckte om  den maten trots att det var lite VÄL spicy, men sambon som inte gillar kyckling, han åt under tystnad och sa att det dög väl, vilket är ett rätt bra betyg på kycklingrätter.
Så jag antar att man kan kalla det för kvällens stordåd :o)

Jag funderar på om jag ska ge mig in på chokladkräm med bär också, fast kanske börjar det bli lite sent för det?
Halv elva på kvällen.. hmm. Jag säger ju att det är på kvällen jag kvicknar till, haha.

Vi får se hur det blir. Beror på om sambon orkar greja med vattenbadet för sånt är jag inte så bra på.
Rapport avlägges senare eller imorgon!

-->UPDATE!<--
Det blev lite chokladkräm gjord med, faktiskt. Dock har jag inte ätit av den än eftersom den ska stå kallt rätt länge innan man äter. Det blir att vänta lite alltså!!

Förslappad, javisst

Sommar. Sol. Varmt. Jättebra säger många. Usch och fy säger jag. Jag får absolut INGENTING gjort. Och tro mig, här behöver det göras en del. Städa golven, torka skåpsluckor, fixa upp saker på sonens väggar (man kan ju inte borra när som helst och sambon är bättre på sånt än jag, men han jobbar aslänge och är alltid trött.. så det har liksom inte blivit av..) och se till att få tvättmaskinen inkopplad är några exempel.
Tyvärr blir jag jordens latmask när det är så här varmt. Jag orkar ingenting, vill ingenting och gör helt enkelt ingenting. Sitta vid datorn, ok, men knappt ens det.

Vi får se hur det blir ikväll, då solen går ner får jag oftast energi, och vill göra saker. I förrgår satte jag igång att göra kola *supergod* vid elvatiden. Igår stod jag och vek tvätt. Idag.. tja jag vet inte än. Torka luckor troligen. Rensa kyl och frys. Vad som helst!
Jag tappar faktiskt sugen lite när jag inte orkar med det jag borde, men å andra sidan, en typisk Fly Lady filosofi: LITEN insats är bättre än INGEN insats. Och jag vet ju att det stämmer.. men man måste komma igång..

Vi får se hur det blir. Jag vill ha en Matilda Järndotter som städar åt mig, haha.

NU är tant Glad på riktigt!

ÄNTLIGEN fick tanten som det skrivits om lite hjälp, men inte av sin kommun, som sig bör, utan GT fick gå in och sponsra med en AC för att få ner värmen som varit mellan 30 och 40 grader hela sommaren. Jag är glad för Signes skull, nu ska bara resten av pensionärerna få varsin med...
Drömma kan man ju!

Rösta hit och rösta dit..

Inte så sällan blir man ombedd att rösta på veckans blogg eller annat, så snäll som jag är brukar jag försöka rösta på de som ber mig om jag gillar bidraget.
Nu har jag själv hittat en tävling där jag bestämde mig för att delta. Gå gärna in och rösta på mitt bidrag om det förtjänar att vinna, det är kortet på Hera som jag visade igår, såhär ser det ut:

Fast utan ramen.
--->Länken till min bild är här!! <---
Jag tror inte att jag vinner, men det kan vara skoj att se om jag får några röster alls! Jag hoppas ju på det :o)
Tack på förhand!!

Städtips: Bo inte i Västerås

Håller på med min vanliga runda på mina favvobloggar, och hittade den här sköna lappen hos Argalappen.se :

Vilken tur att vi precis flyttade ifrån den hemska stan där vartenda trapphus luktar gammal strumpa.. utom vårt gamla, det luktar alltid asgoda mystiska kryddor, hehe. Det dolde strumplukten!

Vettigt värre, eller inte.

Jag fattar inte hur vissa föräldrar tänker.
Hur fasen kan man ha en pytonorm i sitt hem när man har småbarn, visserligen är det inte vardagsmat att det blir som i det här fallet, men trots allt är de djur som är potentiellt farliga när det finns små barn, och även lite större om omständigheterna är "rätt", dvs om de är hungriga.
Att dessutom inneha dem utan tillstånd är ju rent ut sagt bedrövligt.
Helt sjukt hur man kan våga riskera sitt barns liv på det sättet.

Min gamla granne hade en pythonorm som var ca 1,5 år, och jag höll i den, och det var läbbigt nog, det kändes att hon var stark, och hade det inte varit så att de matat henne snudd på för ofta så hade jag opponerat mig kraftigt mot att hon fanns, men där fanns tillstånd, kraftiga lås och skydd på alla ventiler och liknande, och en stängd dörr in till ormens rum, dessutom fick inga barn vara där inne ensamma just pga ormen.
Under sådana förhållanden kan jag godta ormar som husdjur, men faktum kvarstår, de ÄR inte tänkta som husdjur, och även om sällskapliga individer finns, så är det inte det djur jag skulle rekommendera först, trots att jag jobbat i en zooaffär som sålde reptiler..

Varför händer aldrig detta MIG?

Att Bankomaten tiltar lite har man väl varit med om, en kompis fick ut en hundring när han hade 2 kronor på kontot osv.. men att få ut flera miljoner är få förunnat.. Visst så det är inte många som HAR de pengarna, men hur många skulle stå emot frestelsen att tömma bankomaten om det GICK, särskilt om man var pank? Jag vet inte om jag skulle kunna låta bli att ta ut lite mer än jag hade, inte mycket, någonstans vet man ju att det upptäcks förr eller senare, men liiite??

Hur hade ni gjort?

Som väntat..

Jag sa ju att jag inte kan sova när det är såhär varmt?

Jag kunde. Men M förstörde det hela. Vem fan är M undrar du. Det är en kille som jag drömde om, som under flera år manipulerade mig till en massa dumma saker, och som lever på att blåsa tjejer. Gärna med barn, eftersom de blir mer benägna att göra som han säger i sin iver att skydda sitt barn.
Jag vet. Han var en del av min vardag i flera år. Jag älskade och jag hatade honom.


Hela min värld var "tillfällig"när han var i mitt liv, inget var självklart, ingenstans var jag säker, och jag visste inte från dag till dag vad nästa dag skulle innebära. Eller om den ens skulle komma, för så rädd var jag, att jag nästan ville dö.

Det lustiga i hela situationen är att han aldrig rörde mig. Han inte ens gav mig en örfil. Så vad hade jag att vara rädd för?
Tja, ryktet om att han var en av landets bättre yrkesmördare, sagt av flera olika källor. Bara som ett exempel.
Detta är nu inget som visat sig vara sant, men uppenbarligen har han NÅGOT rykte inom polisen i landets södra regioner, för de kände till vem han var och var han brukar finnas när jag pratade med dem.
Vilket skrämde mig ännu mer.

Jag har ju träffat honom flera gånger. Och då har han tvärtom, visat sig vara väldigt "mjuk", kramat mig, pratat med mig och inte agerat det minsta hotfullt. Han har då varit som vem som helst. Bara väldigt mycket mer intensiv på något sätt. Han fick mig, ironiskt nog, att känna mig lugn och hyfsat sansad de gånger vi sågs. Bara det var mycket värt under en tid av skräck.
Min tanke idag är att han gjorde så med flit. Han skrämde upp mig ordentligt på olika vis, och sen var han mitt stöd, min enda lilla fasta punkt, den jag kunde prata med om allt det jag var rädd för. Prata är hans stora styrka. Och hans farligaste vapen.

Den här människan trodde jag i alla fall att jag skulle slippa nu. Och det gör jag ju, rent fysiskt. Han är väl avskräckt av att jag har en sambo, och därmed någon slags trygghet och stöd.
Men han hälsar fortfarande på mig då och då i någon dröm.
Och varje gång det händer, så fastnar jag i den där drömmen. Jag vill prata med honom en gång till. Vill få ett avslut på något vis. Veta vad som händer med honom, så jag slipper spekulera. Samtidigt tror jag att det kan vara något av det sämsta som kan hända, att vi återfår kontakt.
Inte för jag tror att han skulle göra mig något idag. Men för att jag anar att jag skulle kunna "fastna" i hans liv igen.
Han är kort sagt läskig. Intressant att försöka förstå sig på, men oerhört läskig.

Stekhet natt..

Suck, jag skulle vilja sova, men det är nog rätt kört med tanke på att det är nästan 28 grader ute och över 30 inne, trots fläkten.. Jag kan inte sova om jag inte har mindre än max 20-25 grader, varför vet jag inte.. Nåja. Godnatt till er som KAN sova i alla fall.. Jag får väl se på tv eller något.

Påminnelse till mig själv.

Jag hittade just en blogg som jag kommer tappa bort om jag inte länkar den här på något vis, och just nu kommer jag bara åt att skriva av någon anledning..
Pinsamma Mamman verkar vara en blogg i min smak i alla fall. Och boken måste inhandlas med!
Sandiza Hotpants och Naisy (Anna) är andra som måste in på länklistan, liksom Daniel Fagerholm..
Kom Ihåg, obs obs...

Förvånande men kul

Jag måste ju säga att jag tycker det är jätteskoj att fler lagt till mig på Bloglovin', och ännu roligare är det med alla dessa kommentarer och besök!!

Jag vet inte vad jag gör "rätt", men jag är superglad att ha någon som läser det jag slarvar ihop, hehe. Sen är det klart att jag skulle ju säkert kunna få ännu fler besök och ännu fler prenumeranter på Bloglovin' om jag bara gjorde ännu mer och ännu bättre (riktigt HUR vet jag inte, bara ATT, liksom..)

Men jag försöker strunta lite i statistiken, och fokuserar på att blogga för det är skoj. För som vissa sagt, hur kul är det att blogga FÖR ANDRA? Det borde förta lite av tjusningen tycker jag åtminstone, och därför skriver jag om det JAG gillar, när jag VILL, hehe.

Nu ska jag däremot bänka mig vid Webb-tv och kolla på ett avsnitt av Paris Hiltons new BFF som jag inte orkade passa igår kväll, det är lagom bra tidsfördriv tycker jag!
Så kanske jag bloggar lite igen lite senare, när sambon lagt sig igen.

Hera

De senaste åren har jag umgåtts rätt flitigt med en busig dam på fyra år som heter Hera. Hon är Nordsvensk och pappa heter Helmer, mamma Strimma och morfar heter Ekwe och mormor är Tärna.
Första gången jag träffade Hera var hon en busig ettåring som knappast var hanterad. Nästa gång var hon nyss fyllda två, och jag fick två veckor på mig att hantera henne innan premiering, som gav 39 poäng. Följande år hade jag fullt upp med en massa hanteringsträning, lastning, (från att ha vägrat titta åt en transport till att gå in självmant på uppmaning), tvätt, visning, longering och även inridning och inkörning hann vi med innan nästa premiering som gav diplom.
En avsevärd skillnad!


Hera är hästen jag har på bilden till vänster i menyn, kortet togs på premieringen då hon fick diplom, i Julita 2008.

Nu när husse kapat av sig ena handen så bor hon hos hans son med sina kusiner Tella (e Ellabron u Tärna född -07) och Pärla (e Ellabron u Tärna född -08).
Hon rids nästan dagligen av en tjej som jobbar extra där, och det känns bra att veta att det jobb jag lagt ner på henne faktiskt underhålls av någon så hon inte bara går och driver.

Hon är en intelligent häst, helt klart, och får hon bara chansen så testar hon om hon kan slippa lite gränser, från början var hon som en ångvält med mig, sprang över mig, slet sig och gud vet allt. Nu är hon som ett lamm, följer mig som en hund i koppel på Natural Horsemanship-vis, stannar vid minsta signal, och det är inte längre tal om att slita av kedjegrimskaft, något som hon gjorde på sin första visning

Sista minuten-träning före premieringen 2008  Lite tjock, men inte så det stör.


Trött tjej i hagen våren 2008


Lite piggare! Våren 2008

Tips!

Jag vet att de som surfar "med flikar" (som jag själv gör) säkert stör sig en del på att mina länkar inte går att få upp i en flik.. Men där har ni fel! Högerklicksskyddet funkar, men om du klickar på en länk och samtidigt håller in CTRL så kommer länken att öppnas i en ny flik.
Ingen mer irritation alltså!


Bara sådär!


Bara sådär slogs jag av en liten våg av saknad. Min fina Axa som jag hade från hon var valp till hon blev nästan tio år. Jag vet inte varför jag började sakna henne bara sådär just nu, men så är det i alla fall. Hoppas hon har det bra där i sin hundhimmel ihop med familjens andra hundar, Sissi, Katja och Raja...

Känner igen mig.

När jag skulle få min son så ville jag inte ens ha barn. det var för sent att påverka, så jag kände mig galet maktlös. Därför bad jag om att få ett planerat och sövt kejsarsnitt, jag var mer eller mindre i chock över att vara gravid, jag insåg det inte innan vecka 26, och med mer än halva graviditeten bakom mig så var det inte mycket jag kunde styra över. Det enda jag kunde styra var hur min son skulle födas, och eftersom jag alltid avskytt smärta i alla former, så tjatade jag mig till ett planerat och sövt kejsarsnitt. Att jag ville ha det sövt berodde till största delen på att jag skulle fått panik av att veta att någon rotade runt i mig när jag var medveten.. Över min döda kropp säger jag bara!
Jag läste en historia om just kejsarsnitt här, och känslorna känner jag igen så väl, mottagandet likaså. Man måste prata med någon innan man får ett snitt, men man tydligen måste inte den man pratar med lyssna. Dåligt, om jag får ha en åsikt.
Min egen tur att jag fick mitt snitt, berodde på att jag fått veta så sent att jag skulle ha barn, i kombination med att läkaren hade galet bråttom, och inte hade tid att dividera med mig.
Modern sjukvård säger jag bara.

Jag hade inte heller speciellt ont efter mitt snitt, annat än när jag skulle ligga på sidan, då kändes det som tarmar och allt rullade över till den sida jag la mig på. Annars, nja, inte så hemskt. På BB tjatade de om att jag inte skulle vara uppe och gå så tidigt som jag var, men det gjorde jag ju bara för att jag ville hem!
Väl hemma började jag ta till mig att jag var mamma, men det tog tid.. Hade jag inte fått bestämma förlossningssätt så hade det tagit ännu längre det kan jag garantera!

Visst, kejsarsnitt är förenat med mer smärta i längden, och med minst lika mycket om inte mer risker än vaginal födsel. Men oavsett det, så är det att föredra när man är riktigt rädd för hela grejen. Det är min erfarenhet.

Ny hemmafru i nästa säsong

Jag är en riktig nörd när det gäller Desperate Housewives. Jag har alla säsonger på Dvd, och sitter mer än gärna och kollar på gamla avsnitt :o)
De som följt serien vet att "Edie Britt", Nicolette Sheridan, precis försvunnit ur serien och nu behövs alltså en ny hemmafru för att balansera upp detta. Personligen gillar jag valet av Drea Di Matteos, som synt både i Joey och Sopranos. Hon kan spela bitch, helt klart, så jag hoppas lite på att det är en sån karaktär hon får!

Åååå, nu längtar jag ÄNNU mer till när sommarlovet är slut för Wisteria Lanes innevånare, det är så TRÅKIGT när de inte kommer på tisdagarna.. *suckar*
Som tur är kan man se lite på webb-tv med :o)



Hur FAN tänker man då?

Läste just i Aftonbladet om en olycka vid Åby ridskolas ridläger i morse. Åtta av lägerdeltagarna skadades och fick åka till sjukhus då de skulle hämta hästar i en hage och en lastbil som dels skramlade och dels tutade när den körde om dem, skrämde hästarna i sken.

Jag har 25 år med hästar i bagaget, och jag slutar aldrig förundras över bilisternas idiotier.
Vissa smyger sig fram längs med ekipaget (vare sig man leder eller rider på hästen kallas man för ekipage..)sakta, sakta. Sen gasar de på direkt efter passeringen, vilket kan resultera i klart räddare hästar än om man håller en stadig fart förbi ekipaget.
Varför? Jo, för hästen tror när man sniglar sig fram, att det är så bilen kommer att passera, när den sedan rivstartar efter passeringen blir det lite av en chock, och en rädd häst är en farlig häst, eftersom hästar är flyktdjur och deras första instinkt är alltid att fly. Är man då som ryttare inte beredd så kan det sluta illa. Och hur många ryttare är beredda när bilen kör förbi SAKTA?
Värst är det när bilen är mötande och rivstarten kommer bakom hästen, eftersom hästar inte ser likadant som människor, de har en blind fläck rakt bakom och rakt framför sig, medan de ser alldeles utmärkt åt sidorna och väldigt långt bakåt. Det beror på att ögonen är placerade på sidan av huvudet istället för mitt i ansiktet, som på oss människor, katter och hundar t ex. Vi är rovdjur. Hästar är bytesdjur. Ögonens placering är en del av deras försvar.

Sen finns alltså de som gör som lastbilschauffören i artikeln. Tutar. I vilken värld är det smart att tuta när det är hästar i närheten? Ingen såvitt jag vet. Borde man inte som vuxen människa förstå att djur reagerar med rädsla när man tutar i deras närhet? Borde det inte vara rätt självklart att man kommer att rikera människorna i närheten av de hästarna man tutar på? Borde man då inte tänka efter ett snäpp till, och kanske lätta på gasen istället?
Jag är bara glad att ingen skadades allvarligt, och att inget värre hände. Jag håller ALLA TUMMAR för att lastbilschauffören blir av med sitt jobb, som minst. Att han kommer må dåligt av det inträffade hoppas jag också, hur illa det än kan låta. Vuxna har ett ansvar gentemot barn, och chauffören har INTE tagit det ansvaret i det här läget.
Åtminstone inte om man ska gå på den historia som Aftonbladet berättar.

Slutligen kanske någon undrar vad jag tycker är ett BRA sätt att passera hästar i trafik?

Sakta ner, men inte så du kryper fram. Försök se om hästen verkar orolig eller lugn. Finns det någon plats där en orolig häst kan passeras utan att komma så nära bilen, t ex rider man mot en busshållsplats eller korsning, invänta att man når fram till den platsen innan passering sker. En lugn häst slår inte med huvudet, försöker inte småspringa och ryttaren ser ofta lugn ut själv med.
Försök att göra som vid en omkörning, en vid sväng en bit innan ekipaget, och en bit efter ekipaget kör du in till kanten där du hör hemma, och kan börja öka farten successivt, inte lägga i en ny växel och dra på direkt!
Är hästen mycket orolig, stanna bilen, gå ut och be ryttaren att sitta av eller ställa hästen i diket eller på sidan av vägen, är ni flera i bilen kan någon hålla hästen medan ryttaren sitter på, det ger ökad säkerhet om en av er skulle tappa kontrollen på hästen.
Man ska inte ta ut hästar till vägen om de inte är "trafiksäkra", men man får aldrig glömma att även den mest vältränade häst är ett djur med instinkter! Och instinkter går ALLTID före fostran!!





RSS 2.0