Nu är det slutbloggat här

Jag har bytt bort den här bloggen till en annan. Tre killar och en tjej passar bättre. Ska försöka importera inläggen jag skrivit här och lägga in där, men det vete fåglarna hur det ska gå till, haha. Men kolla där om du fortfarande vill läsa, den bloggen är finare, uppdateras ofta och förmodligen är den lite roligare än den här, kan jag tänka mig.
Ha det bäst o tack för den här tiden!

Länge sen sist

Jag medger att jag inte är någon frekvent bloggare just nu. Åtminstone inte just här. Det jag gör mest just nu är att jag bloggar på sönernas egen blogg, så att familjen kan få lite uppdatering på killarnas liv.

Här kommer jag nog att vara lite mer sällan, men jag försvinner inte helt, så titta in då och då, den som vill!

Planer för dagen

Okej jag kan väl erkänna att min dag inte var planerad att börja såhär dags, men å andra sidan så fick jag ju sova till halv ett från halv tio igår kväll, så jag antar att det har lite med det att göra, att jag sitter och är klarvaken nu när alla andra bara sover och snarkar..

Skönt att P tar L till dagis idag, och när det är avklarat  så kommer det att vara en lugn och sansad dag fram till att vi ska på två visningar av lägenheter som vi kallats till. Kul att få chansen att se lite lägenheter eftersom att vi behöver lite större boende, det känns lite provisoriskt med T i en kattbädd i sängen, hehe.
(Han verkar gilla det visserligen, men det är lite störande att vakna med andan i halsen och nojja över att man råkat ligga ihjäl ungen ungefär tio gånger per natt.)
Bostadskösystemet här går i flera steg, först söker man en lägenhet, sen får man veta om man erbjuds lägenheten, och får valet att tacka ja eller nej till den igen, man får tacka nej till max tre lägenheter på rad innan man får tre månaders "sökförbud". Tackar man ja till lägenheten igen, så kan man bli erbjuden visning eller så får man besked att den gått till annan sökande. Kommer man så långt som till visning så är det ett steg närmare, men inte självklart att man får lägenheten. Den som får komma och titta på den först har så att säga första tjing, tackar man då nej så går visning och förfrågan vidare till nästa i kön och så vidare. Vi har blivit snuvade på ett par lägenheter pga att andra som varit före oss i kön tackat ja till lägenheten under sin visning.
Vi kan ju hoppas att det blir någon av de två radhuslägenheter vi sökt som blir vårt nya hem, de ligger i alla fall på samma gata i ett bra område.
Sen att det är ett himla bökande med att flytta är en annan historia, det ordnar sig nog.

Nu ska jag FÖRSÖKA sova lite. Vill ju inte sova bort hela förmiddagen, har kommit på en bra farsdagspresent till P nämligen, så nu ska jag bara köpa den också..hehe.


Ojsan hoppsan

På söndag är det ju Fars dag. Hoppsan hejsan. Den nyblivna pappan här har aldrig firat de dagarna, men han lär få vänja sig eftersom jag och min familj alltid firat sånt, åtminstone i viss utsträckning.

Planen är att vi åker till mina föräldrar på söndag över dagen bara, och hälsar på och firar fars dag där, delvis för att min pappa ska få se T också, eftersom han inte kunde följa med när min mamma var här, eftersom han skulle jobba. Men också för att det är ett förstagångsfirande för sambon, och då vill jag att det ska vara ordentligt, med tårta och grejor, så han känner sig uppskattad, eftersom han visat sig vara en toppenbra pappa (som jag iofs trodde) som inte drar sig för att sköta hushållet, ta vakna nätter, ta ensamt ansvar för barnen eller låta mig vila när jag behöver. Sånt ska banne mig uppskattas, för det är inte många som har det så förspänt som jag och barnen har jag insett.

Imorgon blir det att åka ner på stan och shoppa lite farsdagspresenter alltså. Eller kanske åka till Västerås..? Hmm. Det skulle vara lite skoj faktiskt, var ett tag sedan jag pallade med att gå i affärer alls, och nu börjar orken återkomma ju.. Får fundera, men hur som helst ska presenter fixas, det förtjänar världens bästa pappor, helt klart!

Mormorbesök och kort på T

Idag har min mamma varit och hälsat på. Hon shoppade (som hon för det mesta gör) lite kläder till barnen innan hon kom, så det första som hände var att jag fick kolla på några söta bodysar som T fick. En var från Lundmyr och hade testen "Pytteliten" på bröstet, det var min favorit! Lite andra kläder fick vi också, och längst ner i påsarna kom min höjdpunkt upp. Smörgåstårtor från min hemstads affär, smörgåstårta som smakat likadant sedan jag var liten :oD
Vi smaskade i oss och sen var det dags för mig och sambon att åka och shoppa lite saker och hämta L på dagis. När vi sen kom hem, några värktabletter, lite basvaror och lite babykläder rikare så satte sambon upp lite grejor för att förvara blöjor lite mer praktiskt på toaletten.
Under tiden han gjorde det, så tog mormor och jag kort. Här är några foton på T:

Öppna ögon fångade på kort för första gången..

 

Så nära man nu kan komma ett leende från någon som är bara fyra dagar gammal..

 

Jag får väl helt enkelt inse att barn blir sötare när de hunnit bli några dagar än när de är precis nya, men det är ju alltid skoj att ha kvar de där lite smått misslyckade fotona (suddiga, konstigt ljus, konstiga miner etc) från de första dagarna i alla fall.  Nu får jag försöka klara mig med att ta kort med sambons mobilkamera de närmaste två veckorna eftersom det är vad vi har just nu. Men jag fyller ju 30 i dec, så jag har önskat mig en vettig kamera tills dess faktiskt. Får se om jag får någon, hehe.

Nu ska jag kolla på Ullared, det börjar idag. En resa med fickpengar dit ner vore inte heller en pjåkig födelsedagspresent, men jag känner mig själv, jag skulle säkert bara köpa julklappar och inget till mig själv, haha.

 

 


RSS 2.0