Här händer det grejor!

När sambon kom hem så satte vi igång med köket. Vi gjorde en liten plan för veckan, och den innebar att vi tar ett rum per dag nu den här veckan, då vi torkar och skurar, städar och röjer det som är i respektive rum. Först ut var då köket, som fick nystrukna gardiner, putsade fönster, rengjorda hyllor och även micro och kaffebryggare fick en genomkörare. Spisen gjorde vi rent för bara någon vecka sedan så den fick vara. Diskade djurens skålar och underlägg noga och fixade golvet samt la de saker som inte var kökssaker på rätt plats. Det var avsevärt mycket roligare när man var två än när man var själv kan jag lova!
Nästa grej blir lilla WC:n och badrummet. Lilla toan använder nästan bara sonen, så där har vi förslappat oss, det ska upp tavlor på delfiner och gnuggas rent och fint på toalett och handfat samt fixa golvet och byta handdukar och fixa handtagen där inne. På stora toaletten ska samma saker göras plus att tvätten ska tas itu med imorgon, och så gnugga lite på badkaret och göra rent i avloppsbrunnen. Dessutom vika in lite rena handdukar och putsa spegel och byta tidningar. Jo, vi har tidningar på toa, sambon hävdar att det är varje mans rätt att ha litteratur på toa för långdragna sittningar, så istället för att argumentera så har vi ett väggställ för tidningar, så de inte stör!

Sådär kommer vi att gå runt i alla utrymmena resten av veckan för att när den är slut, införa små städrutiner varje dag, och på så sätt slippa de där superstora städningarna. Fly Lady kallar det zoner, och tja, det är väl en snabbvariant vi gör just nu då!!

Det ska bli skönt när vi kommit igenom alla utrymmena, för då BÖR vi faktiskt vara klara med alla dekorationer och sådär. Äntligen. Och när allt det är klart så är det väl ett gyllene tillfälle att starta om med rutiner så att alla kan följa dem och vet vad som gäller?
Sen kan jag gå här hemma och leka hemmafru och gnida påhandtagen och kamma mattfransarna när sambon jobbar, haha. (As IF!!)
Vi får kanske se hur det blir med DEN biten, hehe.

Kommentarer
Postat av: JOSEFINE

2009-07-07 @ 09:58:40
URL: http://josefiner.blogg.se/
Postat av: JOSEFINE

godmorgon :D

2009-07-07 @ 09:58:48
URL: http://josefiner.blogg.se/
Postat av: Randy

Låter härligt =)

2009-07-07 @ 11:18:05
URL: http://www.randys.se
Postat av: Egoinas mamma

Ingen lista på det? :DLåter som ett bra system! Jag är rätt bra på att hålla undan efter hand, men trots det måste man "ta tag" i bland.

2009-07-07 @ 17:09:40
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: rebecca

Du är verkligen superduktig!

2009-07-07 @ 18:27:51
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: anki/barbakvinna

Vi tömde garaget idag en hel kärra behövs för att få bort bråtet.

Tänk att man köpt varenda pryl en gång i tiden och man kunde absolut inte vara utan den.

Nu är den skrot och obehövd.. Märkligt hur man tänker.

Garaget är fullt ändå?? Ännu mer märkligt.

2009-07-11 @ 22:45:51
URL: http://blogg.aftonbladet.se/961

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0