Fem saker jag borde göra

Jag är inte så inne på vad jag MÅSTE göra nuförtiden. Jag är mer inne på vad jag BORDE göra.

Jag BORDE:
Hänga tvätten och köra nästa maskin
Städa mitt skrivbord, det ser ut som någon tromb gått fram där.
Dammsuga o torka golven, hunden fäller ju.
Sluta drömma om fyran vi ska ta en titt på nu på fredag. Man ska inte hoppas för mycket, då slår det inte in.
Vars lite disciplinerad och jobba lite på ett projekt jag åtagit mig.

Sen finns det såklart en massa annat jag också borde, men dessa är nog några av de viktigare sakerna.

Visst ja. Jag MÅSTE ringa och gratta min mamma, hon fyller ju 47 idag.

Hon var så ung när hon fick mig att när Alexander på Canal Digital skulle försöka kränga något abonnemang till min mamma men bara fick prata med mig och sonen så trodde han att jag var min mamma, att min son (hennes barnbarn) var hennes son. När jag förklarade så började han prata om sin egen släkt, glömde jobbet totalt och avslutade med att ragga, om det var riktat till mig eller min mamma vet jag inte riktigt, men trevlig var han. Två gånger på en vecka hade jag nöjet att prata med spolingen (Han lät som max 20, hehe).

Just NU ska jag nog försöka klara av tvättpunkten på min borde-lista..

Låg humor

I alla tider (ok, men i flera månader åtminstone) så har jag varit en trogen besökare hos Egoina.
Det är där jag fått uppslag till roliga SMS-krig med min pappa. Han skickar en massa snuskiga historier till mig rätt som det är, och idag fick äntligen jag lite att skicka till honom istället, TACK Egoina!!

Varför insisterar blondiner på att ha kondom?
För att de ska få med sig en doggybag!

Vilket djur har en fitta på ryggen?
Polishästen!

LÅG humor, jag vet, men ändå garvar jag. Måste vara något fel på mig, höhö. För att inte tala om på min pappa, som OCKSÅ skrattar.

Avslutar med en som en kompis drog för ett par dagar sedan:

Vad är höjden av kaxighet?
Att skita på en negerfamiljs farstu, och sen ringa på och berätta att deras son har smält i solen!
(Lär nog bara funka på sommaren dock, hehe)

Nu får jag sluta.

Shopping :D

Igår när sonen hämtats på dagis så tog vi en tur bort till Leklust, efter att ha varit nere på stan innan hämtningen för att kolla i den lokala babyaffären..som visade sig vara stängd!
Vi var på jakt efter en babysitter, och faktiskt så hittade vi en, något dyrare än vad jag tänkte mig från start kanske, men jag är lite småsnål ibland också, så det berodde nog på det :o)
Det blev en sån här babysitter från Fisher Price i alla fall: (Bild lånad från lekmer.se)
Mest för att det var sån fjädrande båge, som jag gillar. De där stumma varianterna vill jag inte ha, de är värdelösa enligt mig. Det som lugnar är ju gunget, och utan fjädring blir det ju inget gung! Sonen tyckte att vi var väldigt onödiga som köpte en stol till lillebror, för han kunde ju faktiskt få låna stolen som är vid hans skrivbord!! (Och när jag förklarade att lillebror inte kan sitta där än på länge fick jag till svar att det var ju faktiskt bara att bära honom då!)

En lekbåge kan nog vara en liten fördel, och något jag såg först efter vi betalt var att det finns en knapp som gör att den gungar per automatik, snobbfasoner, haha!

Sonen fick en rockring, så han kan träna lite mer inför helgens besök hos mormor och morfar (mormor har fyllt år då) när han spelar Wii Fit! Sambon testade också rockringen, och låt mig säga såhär.. Sonen har rätta snurren.. sambon har nog glömt lite av tekniken :D

Hurra vad bra!

Å vad bra, på fredag ska vi på visning av den där fyran som vi fick tips om igår, snabba bud i Mellerud :D
Ska bli roligt att få se den, och ännu roligare om vi gillar den och faktiskt får den. Me like.

En annan sak som hände idag, eller nä, två saker: Sonen har blivit halt, så han får vara hemma från dagis idag. Ingen större idé att släpa iväg honom till dagis när han har ont i foten och inte kan leka och springa runt..
Och så det andra.. Nemo hade fått Attackbajs 2000 så när vi vaknade (andra omgången, efter att sambon varit ute med honom innan han åkte till jobbet via 7.30) vid 10, så var en hel matta alldeles nerbajsad..bläääää vad äckligt!
Tur att det var en plastmatta (den enda) så det bara är att skölja av äcklet mestadels, men den ska tvättas också såklart.. Undrar just vad hunden käkat som fått igång magen? Inget ovanligt vad jag vet..

Nåja. Nu ska jag ringa och skälla på arbetsförmedlingen och se om det hjälper något. Troligen inte, men man ska alltid testa!

Bra tips!

Ikväll har jag fått tips om en bra lägenhet som kanske kan rymma alla oss som snart är i familjen, utan kompromisser! Så jag fick ett nummer och ringde för mer info, och jag måste ju säga att det låter bra, med tanke på läget så är det bra hyra, även hyfsad el, låter som en bra fastighet generellt, och framför allt är det stort nog och trots hissbrist så är det ett bättre alternativ än det vi har nu. Låter också som att det kan vara bra färger och intressant planlösning, vilket heminredningsnörden i mig faller för :D
Nu väntar jag bara på en skiss från den som bodde i lägenheten innan den blev tom, så man kanske kan få lite grepp om den, och imorgon ska vi försöka få till en visning på den så fort det går, jag är dödligt nyfiken kan jag lova!!
Jag gillar inte att flytta, men å andra sidan, om det är en lägenhet som passar våra behov och som är hyfsat fräsch, då tycker inte jag att det är ett problem ändå.
Då flyttar jag "för framtiden" så att säga. Sen hoppas jag ju naturligtvis att vi ska kunna få till en andra inkomst så att vi inte måste flytta om några år pga hyreshöjningar, men det borde funka.

Nu är jag glad, får se hur länge det håller i sig hehe.

Bostadsfrågan

Boendet vi har just nu har följande för- och nackdelar:

Fördelar:
Bra avstånd till sambons jobb
Sonen hittar i området och det är inte oöverstigligt långt till dagis
Nära natur
Hyfsad hyra


Nackdelar:
Aningen för nära till "Dåligt" område, även om man inte märker av det annat än när man lämnar gården..
Ett rum för lite
Dåligt med förvaringsutrymme, och proppfullt förråd
Två trappor upp utan hiss =inte bra med hund med höftledsbesvär och barnvagn/barnstol att släpa på


Vi måste flytta. Rätt snart. Har inte möjlighet att köpa bostadsrätt, för vi har bara en inkomst så det känns för osäkert med dagens ekonomiska läge. Köparens marknad råder, men om räntorna stiger fort så är vi körda!
Jag blåvägrar att bo på området neråt statoil (Nedre Lillsidan) av flera orsaker, så de flesta hyreslägenheterna är uteslutna pga detta.. Sambon vill inte bo utanför samhället. Så hyfsat billiga boenden utanför stan är också borta. Hur gör man då? Håller alla tummar för att bli erbjuden radhuslägenhet i ett område på andra sidan stan, men då riskerar vi istället dryga 10 000 i dubbla hyror.

Alltså fan, hur man än vänder sig så har man röven därbak! MORR!!

G-force

Så har man varit på bio med familjen då. Först en sväng till Hummelsta och ladda med lite godis, popcorn är överskattade enligt mig. Klassiskt, ja, men inte så gott efter en frukost-lunch med en veckas saltintag i en portion (my mistake).
Sen var det då dags för de små marsvinen att imponera på mig på bioduken. Och visst de var söta, en och annan rolig replik kom det allt också, så totalt missyckad var inte filmen. Men den var ingen höjdare heller. Sonen var duktig, men han ville hem sista stunden, och när han vill hem istället för att se klart på något så ÄR det inte så jättespännande.
Synd, men annars var det helt ok.
Fast jag måste undra, jag satt i t-shirt och tunna byxor, och svettades som en finsk bastubadare.. VARFÖR ska det alltid bli så VARMT på bio? AC liksom...
Nåja, antar att extra mycket i blodvolym gör att jag blir varmare än normalt, sambon fryser nästan när vi ska sova för att jag prompt ska ha öppen balkong (minst halvt vidöppen) hela natten.. Men ändå.
Hur som helst, nu har vi sett filmen, kommit hem och faktistk hunnit käka middag också; spaghetti och köttfärssås med B-sås till, en specialsås som sambons ex lärde honom, som var supergod. (Ajvar, paprika, grädde/mjölk och lite annat gott i den såsen.. )
Nu ska jag slappa med nya Elvisalbumet som vi köpte på Akademibokhandeln medan vi väntade på att bion skulle börja. Måndagszombie heter det, och nu har min favvosköldpadda fått en dotter! Kul som alltid!
Ha en bra helg om jag inte orkar skriva mer innan imorgon kväll (då helgen är över enligt mig..)

Äggröra och bio

Jag var först upp idag. På riktigt! Sambon o sonen sov länge, och sen när de vaknat till så blev det äggröra till "frunch" och gladast blev nog Nemo, för han fick ju slafsa i sig resterna :o)

Nu har vi bokat biljetter till bion, vi ska kolla på G-force, ett animerat actionäventyr med ett gäng marsvin som räddar världen ;D
Ska se om vi ska stanna till i Hummelsta på vägen kanske, och köpa biogodis istället för popcorn, är INTE sugen på popcorn kan jag berätta. Hade nämligen på lite för mycket salt på frunchen, så jag har väl fått i mig en veckas saltdos eller något, haha.

Återkommer med recension (hjärnsläpp, stavas det sådär eller?) senare.

Klart sevärd!

Har just suttit och tittat på Johan Falk-Gruppen för Särskilda Insatser. Baserad på Peter Rätz liv som infiltratör. Och den var bra, minst sagt. Jag är lite anti mot svenska filmer, men på sista tiden har det kommit några som är bra, och det här är en av dem. Får man tillfälle så tycker jag det är värt att offra de nästan två timmar som filmen är lång. Helt klart.
Och imorgon hoppas jag att vi får se en till film som är värd att se; G-force. Det är biodags!
Sonen ska få lite egentid med mig och sambon innan han blir storebror, man får passa på de här sista veckorna ju. (och jag har turen att inte behöva springa på toa mer än var fjärde timme på dagarna och ca en gång per natt (innan jag lägger mig vid ett, hehe) så än så länge är det lindrigt såvitt jag förstår.. Men det är väl en tidsfråga!


Verkligen till min fördel.. eehhh

Var på Maxi och handlade idag med sambon. Inget ovanligt i det, vi brukar handla där jämt. Men så gott som aldrig på en fredag, och i synnerhet inte på löningsdagen. Vi håller oss gärna borta de dagarna eftersom det är så mycket folk då. Men eftersom sambon inte orkade igår, så blev det idag istället. Som vanligt så har jag slafsat runt i joggingbyxor och t-shirt hemma och knappt borstat håret, sen blev det lite bråttom iväg, och eftersom sambon var civilklädd så kände jag att näh, jag orkar inte byta om och fixa till mig, jag känner ingen ändå, den av oss som ibland ser någon bekant när vi handlar är ju sambon, och då brukar jag ändå springa runt och hämta saker med sonen för att spara lite tid.
Så jag klev in på Maxi, med flottigt hår, fladdrande t-shirt och inte de mest smickrande brallor man sett heller.. och dessutom trött och med lite lagom foglossning.
Plötsligt säger sambon: Titta, där är ******! Det måste vara Anki som är med honom där. Jag hade då redan vänt på klacken för att sonen sprang iväg och skulle hämta något, så jag blev lite ställd, men hämtade sonen och kom tillbaka. Där står då Barbakvinnan, alias Anki, med man och lånat barn, och hon ser ut som en nyponros i jämförelse med mig, tro mig. Vi pratade lite, och det var en konstig känsla att JAG hade någon att prata med på affären, trevlig, men lite konstig. Jag blev lite ställd. Och vi ska inte tala om hur jag ångrade att jag inte ställt mig i duschen och fiffat till mig bara en ANING innan vi åkte.
Nåja, det var ingen världskatastrof, men jag tycker det är så typiskt, första gången man träffar någon ska man inte se ut som white trash, vilket jag i min värld gjorde. Får bättra mig till den där fikan, Anki. När den nu blir av, hihi.
Det som vägde upp var som sagt att få prata med någon som inte är min familj eller dagispersonal.. första gången sedan jag flyttade faktiskt...
Tack för pratstunden!!

Inte så lägligt

Har varit hos MVC idag. Mätning av mage och blodtryck samt prat om snittet. Det såg bra ut allt, och snittet är nu inplanerat. Super, tyckte jag, att det blev i slutet av oktober, eftersom att sambon skulle på någon utbildning i MITTEN av oktober som han sa. Då jag berättade vilket datum det var som snittet planerats, så kommer kommentaren "Men ÅHHH, det är ju då jag är i Halmstad!" Jag blev helt ställd. Sen när är sista veckan i oktober i MITTEN av månaden liksom?
Han får väl helt enkelt lära sig att leva med att när det gäller barn så får man ändra på sina planer. Det här är bara början, haha. Javisstja. Ni kanske är nyfikna? Den 29:e oktober ska jag snittas. Inskrivning den 28:e. Jag HOPPAS jag får ligga kvar över natten så vi slipper sitta och åka en massa mil i onödan. De skulle återkomma i frågan.
Håller alla tummar. Och även för att sambon kan hoppa in på den där kursen vid ett senare tillfälle.

I övrigt var det rätt mysigt att sambon tog sig tid för att ta en fika på stan med mig och sonen, det händer inte SÅ ofta. Det blev smörgåstårta och läsk på ett konditori, supergott! Dessutom stod munkvagnen på torget så det blev ett gäng rykande varma munkar som följde med oss hem också. Namnam!!

Nu ska jag kolla vad vi behöver handla ikväll när sambon kommit ifrån jobbet.

Jag-en lyxhustru..eller?

Min mamma brukar säga att jag är en lyxhustru. Min sambo jobbar häcken av sig, och jag går hemma och rastar hunden och tar sonen till o från dagis, det är ungefär där min insats stannar, om hon får gissa.
Riktigt så illa är det inte. Jag gör visserligen avsevärt mindre nu när jag väntar nummer två och bara har några veckor kvar, men det är inte detsamma som att jag inte lyfter ett finger. Jag bäddar, handlar, tar ut sopor och planerar och lagar mat osv.
Dessutom jobbar jag extra som mentalt stöd på Familjeliv. Eller ok, jobbar är fel uttryck, jag har utsett mig själv till det, ingen pröjsar för det. Men jag sitter och svarar på hur folk kan lösa sina olika problem. Vissa är så knasiga så man blir mörkrädd, men det är bara att ignorera dem och gå vidare till nästa. Det finns alltid någon som man kan ge lite tips. Igår var det en man som tog till sig alldeles för hårt av att hans sambo chattat lite grövre med någon på MSN. Mitt råd var då att han skulle fråga sig vad som var värst; att hon chattade (hon hade blockat killen senare) grovt, eller att han snokade i hennes logg på hennes dator.

Han insåg att det värre var nog hans snokande. Seger! Ingen relation mår bra av att man misstänker varandra för saker hela tiden, särskilt inte när man som han, inte hade en enda indikation på att hon var intresserad av någon annan i övrigt. Han skulle försöka be om ursäkt och skärpa sig skrev han till mig. Han insåg att problemet låg hos honom, inte henne. Såna män vill vi ha fler av, som INTE vill manipulera och styra sina tjejer med järnhand. Som inser vikten av att tjejen fortfarande får vara en individ. Som kan ta till sig kritik och råd av en tjej. Även om det är någon som spenderar dagarna som lyxhustru och bara pekar på allt hon vill ha och får det gjort :D

Nu ska den här "lyxhustrun" väcka sonen och ta honom och hunden på promenad och lämna sonen på dagis. Later!!

Luftballongfärd

Sonen och jag höll på att trilla av stolarna när vi åt middag härom kvällen, för vips så kom det en luftballong flygande, det var inte riktigt vad jag hade väntat mig mitt emellan en massa hyreshus.
Den händelsen gjorde visst stort intryck på sonen, för han fick för sig att de skulle få åka luftballong på dagis på lördag. Hmm, mig veterligen har de ingen verksamhet på lördagar, så det kan bli lite knapert med det där.. Men det kanske går bra ändå, eftersom vi troligen kommer att åka in till Västerås och gå på G-force på bio istället på lördag :o) Verkar vara en kul film faktiskt! (Ja jag är en aning barnslig, jag vet, haha)

Hittade headern :o)

Jag hittade felet. Erika hade gjort en liten miss, och då blev det som det blev helt enkelt. Trist, men samtidigt bra att det var lätt fixat. Nu hoppas jag att ni ser headern igen :o)


Var i hela friden är min header egentligen?

Diskriminering. Det måste vara det. Jag hade gjort en alldeles för söt header. Varför skulle den annars försvinna?
Jag har inte rört mina koder på månader, och jag har inte heller fått headerbilden borttagen ur bildarkivet, så något knas är det alldeles uppenbarligen, frågan är bara vad. Den bara är borta.
Himla skumt.
För er som är nyfikna, såhär ser min header ut:


Jag har också en annan som jag hade ett tag innan jag fick Erikas hjälp att påta bland koderna, den såg ut såhär:



Jag får nog försöka greja lite med koderna för det är diverse småfel som dyker upp när man byter sida och en del kategorier har det liksom inte blivit så mycket skrivet i, tyvärr.. ambitionen fanns men inte orken :)

Jag ska kolla runt och ser bloggen konstig ut så är det för att jag grejar med den, då får man återkomma lite senare, ok?
Ha det bäst!!

Komiskt

Ibland när jag läser på olika forum så undrar jag i mitt stilla sinne vad alla får sina uttryck ifrån. Här är dagens bästa hittills:

"Nej, jag hatar bara föräldrar som borde ha fått rött kort av evolutionen men uppenbarligen har lyckats räkna ut hur man förökar sig trots att deras samlade IQ inte verkar överstiga den hos en stenad bananfluga."

En användare förfasar sig över hur man kan med att släppa sina ungar lösa på IKEA och andra affärer med chokladkladdiga fingrar så de kladdar ner soffor, kuddar, gardiner och annat. Jag håller på sätt o vis med, barn ska hållas under uppsikt på affärer, och i synnerhet om man matat dem med något kladdigt. (Tvätta händerna, någon?)
Men just jämförelsen med stenade bananflugor, hahaha.. den var bra!

En såndär dag

Jag lovar, det kommer bli en såndär jobbig dag idag. Det måste nästan bli det, när man VAKNAR av att man är snurrig i skallen och mår illa. Det gick visserligen över när jag drack en massa vatten, illamåendet alltså. Men yrseln är kvar. Känns som hela sängen snurrar. Vi får se om det försvinner, har läst att bebisar kan ligga och trycka på någon nerv som gör att man blir yr.. det kanske är det som händer, har aldrig varit med om det förr!
Ska försöka vila lite till innan det är dagisdags, får lyssna på ljudbok för att distrahera mig lite! Later.

Kakmonster

Sanslöst. Jag som annars inte är sådär jätteförtjust i kakor har fått en hangup på Euro Shopper Chokolate Chip Cookies. Billiga, och som värsta knarket! Inte billigt i längden alltså. Men än så länge har jag "bara" ätit fyra paket med hjälp av sonen på två veckor. Och ja, jag sitter och knaprar nu med, höhö.
Stackarn i magen får väl kakabstinens när han kommer ut. Kanske ska smula ner lite i ersättningen?
*obs, skämt* Nåja. Kan inte blogga så mycket just nu, får ont i häcken av att sitta vid datorn. Later!!

Vill så mycket

Konstigt, min hjärna vill göra en massa nyttigheter, men min kropp hänger liksom inte med. Den sitter stilla och degar, medan jag kämpar genom att skrika helt sjukt högt för mig själv: "REEEES DIIIG UUUUUPP SLÖÖÖHÖÖÖÖÖG!!" Kroppen svarar: "En annan gång, jag värker faktiskt, i blygdbenet och ner till knävecken är jag orörlig närmast. Tyvärr. Återkom i ärendet en annan gång!"
Får försöka vila lite och käka frunch (ja, frukost+lunch=frunch ju) och sen blir det till att trotsa kroppen och göra lite nytta vare sig den vill eller inte. Vi ska ju införa rutiiiineeer nu. Å hör sen, kroppen!

Jag lovar, jag komer göra såhär när jag är klar med det jag föresatt mig. Hehe!

Stääääda.. suck.

Idag var tanken att vi skulle städa ordentligt, efter att ha varit borta så länge. Så passande att sambon nästan tuppade av i duschen då, sen somnade han och sov till 16.30.. Infektion i kroppen och trött i efterhand (12 timmars sömn innan jag väckte honom och han gick och duschade) får konsekvenser, uppenbarligen.
Så det blev inte så mycket städat. Sonen har också gått på halvfart hela dagen och mest bara spelat och sett på tv, men eftersom jag inte orkade så mkt jag heller så fick det vara så.

Vid halv sex fixade jag mat och så åt vi, och efter det så började ett litet röj, slutligen.
Sonen fick börja med att duka bordet inför maten, det gillar han. Sen diskade vi och jag fixade så de döda blommorna byttes ut mot fina, och fick sonen att rensa lite vid tv:n och på sitt rum, medan jag själv fixade lite med sängkläder som skulle tvättas. Vek in lite tvätt och satte igång en ny maskin, samt fick sambon att rista mattor och dammsuga.

Sen satte jag mig och skrev lappar med nya "scheman" för vad som ska göras av varje person. Började med måndag och tisdag för att senare lägga till fler dagar. Tanken är att man har vissa sysslor varje dag, och vissa saker gör man en dag i veckan.

Min vardag kommer att bestå av att lämna sonen på dagis och kissa Nemo, mata djuren, ta ut soporna, förbereda middagen, göra en snabbrengöring på båda toaletterna och hämta sonen på dagis samt laga mat varje dag.

Dessutom har jag ett rum som ska städas lite mer noggrannt varje dag. Imorgon blir det sovrummet; tänkte städa skrivbordet, torka lister och putsa fönstret, dammusga bäddmadrasser och röja lite bland klädpåsarna som vi fick med från mina föräldrar samt städa lite bland tidningarna. Dessutom torka rent golvet noga och även handtag och garerobsdörrarna.

Sambons vardagar kommer att bestå av att han jobbar, kommer hem och duschar och äter och sen fixar disken och bänkar och spis efter maten varje kväll, men imorgon ska han (på eget initiativ) dammsuga o torka golven överallt. Det blir hans måndassyssla.

Sonen får bädda sängen innan han går till dagis, sen när han kommer hem igen ska han duka bordet före maten och mata djuren efter maten, dessutom får han vattna blommor på måndagarna.

Så byter man ut "dagens syssla" varje dag och gör resten varje dag, och på så sätt undviker man mycket saker som annars blir liggande.

Vi hoppas att det ska funka, men det tror jag. Skriver man upp saker så är det lätt att läsa innantill vad som ska göras, och följa ett schema kan så gott som alla. Ser man sen till att inte lägga på för mycket så bör det inte vara superjobbigt!

Tävlar om en OBLAT


Jag tävlar om en valfri oblat från KalaspinglanGeshiias blogg.
Tävla HÄR du med!


---------------------------------------------------------------------------

Jag vet inte ens vad en oblat är, men de var söta, så jag tänker tävla ändå. Får se om jag vinner, hoppas kan man ju, men jag tror inte på det, hahaha. Jag vill nog ha bilar eller nalle puh, sonen gillar både och!


Extremt dålig tajming

Vet inte om jag ska säga att jag är arg eller ledsen, för jag är nog lite av båda.
Pratade med sambon som kommit hem tidigare ikväll, själv kommer jag med resten av familjen imorgon förmiddag, och sambon jobbar minst halva dagen innan han är hemma igen.

Vi pratade lite allmänt om vad som hänt när vi varit hos mina föräldrar, och jag berättade att det skulle bli väldigt skönt att få komma hem och vara hemma och slippa att man åker fram o tillbaka hit o dit, just nu känner jag mig ungefär lika rörlig och behjälplig som en mammut.. stor, klumpig, kan inte göra mycket nytta alls utan att få ont någonstans.. Nämnde att det var skönt att enda besöket hos mina föräldrar som måste avklaras innan lillebror är född är nu bara när min mamma fyller år, annars slipper vi varandra ett tag nu.

Då fick jag plötsligt veta att sambon ska på kurs i en vecka om ca en månad.

Ursäkta, vad sa han? Det har jag inte hört något om. Var ska jag vara då, inte hemma i alla fall, för om jag åkte iväg pga riskerna med att barnet vill ut i förtid och för att jag har en massa saker som jag inte riktigt pallar med NU (kissa hunden 6-8 ggr/dag och ta promenader, lämna/hämta sonen på dagiset vid jättebacken, handla utan körkort o bil mm) så lär det väl KNAPPAST vara bättre läge att stanna hemma 2 veckor innan det ska snittas?

Ska jag då packa ihop mig och djuren och sonen och sitta och åka hit igen i en vecka till och tränga mig på? Visst, så de tycker det är ok, men trots allt så har mina föräldrar båda två både dagjobb och nattjobb så de orkar inte riktigt med att ha oss här i tid o otid, eftersom de anstränger sig för att vara sociala och trevliga när vi för en gångs skull är här men så är de också helt slutkörda i minst en vecka när vi varit här..
Känns nice att tränga sig på då, eller hur?
Vet inte vad jag ska tycka om detta.. önskar ju att det inte var en nödvändighet och att sambon kunde ge fan i att åka på ren svenska, men det är en del av hans jobb, och det får jag väl acceptera då kanske. Men det känns som extremt kass tajming, allra minst.
Och det gör mig förbannad att JAG ska drabbas av hans jobb.. men det är väl smällar man får ta som sambo.
Blä, det är nog lite hormoner som pratar just nu, jag inser ju att det inte är något sambon BETT om att få åka på kurs just då.. Men det känns ändå orättvist att inte jag har någon talan :o(

Nu ska jag försöka sova, trots att jag är så arg/ledsen att jag bara vill gråta. Måste upp rätt tidigt (för att vara mig alltså) imorgon och packa, klockan nio åker vi hemåt.
Natti

Nämen, det måste vara nåt fel!

I flera dagar har jag försökt komma in och få blogga, men inte då! Så kul skulle vi inte ha, tydligen. Blogg.se har tiltat big time under flera dagar, så det är inte jag som varit lat när jag inte har uppdaterat, det har varit utkastning på gång nämligen. Så fort jag skulle logga in så har jag blivit utloggad när jag knappat in lösen och klickat på logga in. Mysko. Men nu helt plötsligt så får jag vara med igen. Nice!

Vi sitter fortfarande i min gamla hemstad hos mina föräldrar mest hela dagarna, jag, sonen och djuren. Zita har varit iväg på äventyr i över två dygn, kom hem sent igår kväll med en tuss i stil med en tennisboll från öronen och ner til skulerbladen.. hemskt! Hon har visst slagits (min fredliga katt?!) också för hon har sår i nacken. Men hon är lika kelig och snäll som alltid. Nemo ska till Veterinären idag eftersom han varit skum i bakbenen, släpar dem när han går ibland, och dessutom har han varit hängig en längre tid, med kliande nos, ögon och öron. Schäferklåda gissar jag, eller något kvalster eller så. Han är ju "gubbe" nu (blir 8) så det är väl inget konstigt med det.. Värre då att han samlar på sig vätska och blivit smällfet på nolltid samt kissar kopiösa mängder. Osar cancer, vi har haft två hundar som fått det innan så jag känner igen symptomen. Hoppas jag har fel dock.
Zita får följa med till veterinären och så får vi se om vi kan raka bort tussen i nacken på henne, det går INTE att klippa, och vi vill ju inte ge henne infektioner genom att låta den sitta kvar..

Så.. det är vad vi SKA göra.
Vi HAR åkt fyrhjuling med morfar igår kväll, innan dess har det mest varit slapparstil med spel och tv hemma, eftersom jag inte orkar så mycket, har känt mig hängig till o från, inte så konstigt kanske, eftersom mina föräldrar övertagit min förkylning, så bacillerna hänger liksom kvar fastän jag själv lyckats vräka dem, så att säga.

Sambon åker hem imorgon, hurra! Han ska ha jätteskoj och köra de 95 milen från övningen och hem, sen ska han i princip bara hem och lägga sig för han har lyckats planera in det så bra att han på lördag morgon ska extraknäcka med lite brödutdelning igen. Ehh, GLÖMDE att det var övning?
Jaja, i vilket fall som helst, han kommer vara hemma på lördag eftermiddag igen, och därför åker vi nog hem på lördag allihop.
Ska bli skönt att komma hem kan jag säga, även om det kanske inte är så inspirerande alla dagar där heller. Men det är åtminstone HEMMA.
Jag tror att jag ska börja hemkomsten med ett dygn i koma, sen städning för hela slanten. Det var nämligen sambon som åkte hemifrån sist, och jag tror inte han städade så noga, bara tog ut sopor, tömde kattlåda och dammsög ungefär.. there's more to be done kan jag säga!!

Nu måste jag kolla varför sonen ber Wii-fit brädan om förlåtelse!

Babyboom och annat

Här där jag är verkar det vara en babyboom på gång. Idag har mammas jobbarkompisar fått barn, och de är redan hemma nu ikväll! (Att jag skriver om dem är för att jag själv bott granne med dem båda i ca två år och alltså umgåtts med dem en del..)
Dessutom har en gammal kompis blivit pappa i dagarna, och en släkting går med magen i vädret och ser allmänt sprickfärdig ut. Själv har jag omkring 6 veckor kvar innan jag får en liten till, vi hoppas att vi har kommit på något namn tills dess.. Har en ganska bestämd uppfattning om vad som går bort: Namn som någon i släkten eller bekantas barn eller gamal skolkompisar redan har, samt rena gubbnamn som Edwin, Noah, Nils, Gustaf eller liknande. Jag är mer för Tim, Oliver, Casper, Felix eller liknande. Lite "nyare" känsla men inte så urflippat som Neo eller Linton. "Vanliga namn" som Olle, Filip, Marcus eller liknande går inte heller. Svårt det där.
Men det ordnar sig nog i slutänden, om det så ska bli genom att dra lott *ler*

Sambon hörde av sig ikväll och skulle lägga sig tiiidigt, redan vid 19, för han har fått nån bacill så nu är det HAN som hostar och hackar, stackarn. Hoppas att det inte är nåt klantarsel som dragit in svininfluensan på övningen han är på, för kommer han hem med den så blir det inte skoj.
Sonen har också dragit igång med en rejäl förkylning, så det blev till att handla lite medicin inför helgen.
Fast det hade nog kommit förr eller senare ändå här, för nästan alla går ju runt o hostar och snorar. Bacillstad!
Nu ska jag ut med hunden!!

Hembesök

Mitt i natten sitter jag och kan inte sova. Är inte hemma längre, utan hos mina föräldrar.
Eftersom jag är sjuk (på bättringsvägen äntligen, men inte frisk), har foglossning och sambon dragit iväg på övning utomlands, så tyckte de flesta att det var smartast att jag slapp springa till o från dagis (hemsk backe 4 ggr/dag) och upp o ner i trapporna med hunden 6-8 ggr/dag samt gå o handla osv.. inget bra att inte ha körkort och knappt känna någon när man dessutom är i väntans tider och har anlag för att få barnen för tidigt (kom själv flera v för tidigt...) så det var inte så mycket att diskutera.
Jag kan erkänna att det är rätt skönt att slippa laga mat o städa så mycket som jag annars hade fått göra, det gäller bara att underhålla sonen nu när han inte går på dagis för tillfället.

Idag har min kusin varit här med sin jämnåriga son o ettåriga dotter så killarna fick leka lite, vi har också köpt en overall till lillebror, jag trodde att vi skulle behöva springa in på Factory Outlet (hatobjekt nr 1 i den här stan för mig) och kolla efter en sån, men det fanns på den lilla barnklädesaffären bredvid ICA.. så praktiskt!

Imorgon (ok, tekniskt sett idag eftersom klockan passerat midnat..) så ska vi åka till sonens farmor i min gamla hemstad, får se om sonen fortfarande har koll på var man ska plinga för att komma av på rätt ställe, hehe.
Vi hoppas på att få träffa hans nya kusin som kom för någon dryg månad sedan också, och faster och de större kusinerna vore också kul! Vi får se hur det går, de har ju så mycket för sig för det mesta, hehe.

Vi ska också försöka hinna åka till min mormor och sno åt oss lite krikon och plocka lite blåbär och göra lite smaskig paj, dessutom köpa presenter och fira några släktingar som fyllt år sedan vi var här sist.

Sen ska vi försöka muta någon att hänga med oss till stallet och rida lite på Lyster, och det ska vi vänta ungefär en vecka med, för inom ca en vecka kommer det valpar om allt går som det ska också!
(borderterriervalpar)
Dessutom finns en massa söta får att hälsa på, så det finns att kolla på!

I övrigt kommer jag nog att terrorisera min kusin och hoppa runt i affärerna inne i min gamla hemstad för att se om jag hittar lite babysaker som jag vill ha klara (babysitter bland annat). Sen får vi se vad det blir.
Vi stannar här så länge som åtminstone till den 18:e, så jag kommer nog tvinga sambon att köpa nya blommor när vi kommer hem för de lär ju vara tämligen döda när vi kommer hem tyvärr.. Skulle kanske fyllt upp badkaret med lite vatten och ställt dem där, men då hade de väl dött av övervattning istället.. svårt när man ska vara borta så länge :/

Nåja. Smällar man får ta! Vi har ju inte så många blommor faktiskt.. på gott o ont.

Nu ska jag lyssna på Annika Lantz som läser sin bok 9 1/2 månad. Den är rätt rolig, rekommenderas!
Natti!

Gulligt!

Allvarligt talat.. jag blir tokig!
Nu har jag snorat och hostat nonstop i flera dagar, och sambon (som egentligen ska föreställa vara ledig) har fått sköta allting.. lämna och hämta sonen på dagis, fixa hunden o katten, tvätta osv.
Känner mig taskig som bara ligger i sängen o slappar ju!
Idag har jag vilat heeeela dagen från det att sonen gick till dagis i morse till sambon skulle gå och hämta honom. När de kom hem sen, så hade de med sig mat från Mc Donald's, milkshake var jättegott tyckte min hals, som numera är ganska misshandlad av att hosta hela tiden. Tyvärr slembildande med mjölkprodukter, men det kan jag ta för lite lindring :O)

Det var i alla fall himlans gulligt av honom att köpa med sig lite käk, jag var inte så hungrig, men det är avsevärt lättare att klämma i sig maten (som troligen är behövlig) om det är något man vet att någon velat vara snäll och fixa än om det var säg.. ärtsoppa, haha.
Smart drag alltså!

Nu ska jag bara kolla om det finns någon mörk choklad med, det ska visst hjälpa mot hosta har jag läst på en massa ställen. Godaste hostmedicinen ever, hehe.
Återkommer när jag orkar.

Uppdelad Svininfluensa?

Jag är inte som alla andra jag. Först hade jag en vecka med BARA feber, dock jättehög hela tiden. Sen försvann det och har varit borta några dagar nu, skönt. Men istället har jag begåvats med hosta (hostar så jag får uåå blod, men det beror nog på att jag hostat sönder mig) och snorighet. Dessutom jätteont i halsen och trött till max.
Jag fattar inte att jag inte kan få vara HELT sjuk eller HELT frisk?!
Känner mig ju totalt värdelös när jag är "smårisig" hela tiden, för det medför ju att jag inte orkar ett smack.. All energi går åt till att gå till o från dagis, samt kissa hunden. Det är vad jag gör på dagarna. Lyxhustru javisst, fast i samboform.
Tänker protestera genom att tvinga sambon att köra ner mig på stan så jag får kolla efter overall eller något till han den där lilla utan namn (än så länge) i min mage, för när han kommer så är det sista veckan i oktober och alltså rätt kallt troligen. Sen ska jag kolla på nåt till sambon för han är så snäll hela tiden, så han förtjänar lite uppmuntran minst sagt!

Visstja.. måste nog försöka rensa lite framför alla våra element innan imorgon med, de kommer och ska koppla in bergvärmen som installerats då.. 07.00.. herrejesus, så tidigt skulle det vara straffbart att ha besök.
Sambon tar i alla fall med sig hunden till jobbet så det inte blir några olyckor för de kommer klampandes. Alltid något.

Nu ska jag resa på röven och försöka andas lite, det något ansträngt det där just nu...


RSS 2.0