Smaskig och SNABB kola

Akut godissug. Helst kola. Vad gör man när man inte har grädde hemma?
Letar upp ett recept som inte innehåller grädde, såklart!!
Här är det:

1 dl (100 g) margarin, jag tog flytande Milda Culinesse.
1 dl florsocker
1 msk ögon cacao
4-5 msk ljus sirap
1 msk vanillinsocker

Blanda allt i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp och koka i fem minuter.
Klä en glasform med aluminiumfolie under tiden.
Förbered kulprovet.

-->När du gör kulprov, ta bort kastrullen från spisen, annars finns risken att du bränner kolan under tiden!!<--

Gör kulprov efter ca fyra-fem min. Har du termometer ska det ligga mellan 200-225 grader för att inte bli hårt.

Kulprov: Häll kallt vatten i en liten skål. Ta upp ca 1 msk av smeten och häll i vattnet. Kan du forma smeten till en kula är det klart. Det ska inte kladda när du väl gjort kulan.

Häll upp på folien i glasformen, kyl så snabbt som möjligt. klipp eller bryt (beroende på konsistens) i bitar.
Enjoy!!

Stubben

När jag flyttade till Årjäng för att plugga på Hästskötarlinjen så bodde jag en mil utanför själva stan första året. Det var då jag lärde känna Stubben, eller Lucky Stub som han egentligen heter. De som känt honom efter mig kallar honom nog för Lucky har jag förstått.
Han är en varmblodstravare född 1990 e Lucky Winner u Jankita ue Blaze Frost, så han har inte någon jättekänd stam, och han har inte heller presterat så mycket som travare. Å andra sidan har han fått lära många en del om trav, eftersom han en tid efter att jag flyttat ifrån hans gård, flyttade till en travskola.
Han går såvitt jag vet som ridhäst nu, och det känns lite kul att kunna säga att jag var faktiskt den som satt på honom först av alla. Jag red inte in honom, men jag satt på honom åtminstone.

Stubben var (är) en söt häst, som charmar de flesta, och jag tror nog att trots att jag träffade honom 1995-1996 så skulle jag känna igen honom på hans blick. Tyvärr har jag ingen scanner tillgänglig, men jag har några kort på honom och sen har jag lov av en av hans gamla fodervärdar att publicera några av hans kort på Stubben. Såhär såg han ut, fast inte lika ridmusklad som på kortet här :o)


Det hade varit kul att träffa och rida honom nu!




Lily-en stjärna på min himmel!

Jag har sedan jag började blogga på blogg.se kollat runt en del på olika designbloggar, mycket för att lära mig lite om det, och mycket för att få inspiration. Och hittat några små guldkorn här och där, det har jag, men en av mina absoluta favoriter är nog Lily, eller Linda Blom som hon heter.
 
Jag fastnade direkt för hennes spännande design på sin blogg, och jag har fått en och annan idé om hur mitt bloggande ska vara och hur min blogg skulle se ut genom att läsa hennes blogg.

Jag tycker helt seriöst att hon är ett föredöme utan dess like dessutom, eftersom hon visat sig vara en person som gillar att köra med öppna kort och och inte fuskar sig till sin berömmelse.
Dessutom är hon en inspiration vad gäller mode och stil rent allmänt med, och det ska alla veta, att jag är inte den som gillar modebloggare!!! men hennes inlägg gillar jag, hela hennes blogg gör mig glad, och det är inte ofta som jag inte kollar in där när jag är på nätet :o)
Tack Linda för all den tid du lägger ner på din blogg, den ger många mer än bara mig glädje, det vet jag med all säkerhet!

Mer besökare?

Jag har sett reklam för den här tjänsten lite nu och då, men jag har aldrig trott på att den funkar. Vet inte om jag tror på den nu heller, men ok, jag testar.
Vill du också testa? Kanske kan du få mer trafik, klicka här!
Vi får se. Det kostar ju inte något att testa åtminstone!

Hemmatips i värmen

Nu när det är sådär snuskigt varmt känner men kanske inte för att städa, i alla fall gör inte JAG det!!
Men jag kör mitt eget lilla mikrotips för att det inte ska gro igen för mycket:

Oavsett värme, se till att detta gjorts varje dag:

  • Bädda sängar
  • Ta ut sopor och reklam
  • Torka av bänkar och bord
  • Lägg alla dvd:s och liknande i sina fodral och ha på en speciell plats
  • Diska
  • Torka av handfat och toalettstol
  • Byt handdukar och samla ihop all tvätt till en plats
  • Rensa alla kattlådor morgon o kväll
  • Förbered mat på kvällen så det blir lätt på dagen att bara värma något eller ta något typ sallad eller liknande.
Man håller ofräsch lukt borta genom att ta ut sopor och byta i lådor ofta
Det blir fräschare att ha rena bänkar och bord
Det är skönt att slippa diska konstant, gör det på kvällen så det är fint på morgonen, du kommer känna lite skillnad mot om det var odiskat, garanterat!
Fräsch toa och handfat samt rena handdukar är viktigt med tanke på alla bakterier som härjar såhär års.
Bäddad säng ger lugnt intryck och tar bara ett par minuter i anspråk.
Att försöka ha allt i fodral skyddar inte bara saker utan ser också bättre ut.


Totalt tar denna lista kanske en halvtimme bortsett från matförberedelserna, men det är ju olika vad man tänker äta. Men med planering kommer man långt!

Sommarmat som håller länge i kylen är t ex en grundsallad (sallad, gurka, tomat, majs och paprika) och så får man ta olika tillbehör när man vill äta, t ex tonfisk, grillad kyckling, ost, kidneybönor, purjolök eller skinka osv.
Fil och flingor är också bra, liksom melon och frukt allmänt, samt matiga smörgåsar med t ex sallad, ost, gurka, tomat, köttbullar, rödbetssallad, kokt ägg, skinka, osv.
När jag växte upp var jordgubbsfil hett, liksom sallad och soppa med smörgås de dagar man inte ville ha kall mat.
Ris och fiskbullar är också lätt sådana gånger, bara att värma en burk fiskbullar medan riset kokar.

Hoppas någon kan få lite inspiration av mina tips, de underlättar mycket för oss åtminstone!


Alla är inte glada över värmen

Jag avskyr när det passerar 25 grader varmt. Det blir ÄCKLIGT varmt, och att ligga ute och steka i solen.. glöm det! Sånt har aldrig tilltalat mig,och kanske är det därför som jag aldrig bränt mig på riktigt (bortsett från när jag som liten vägrade gå upp ur sjön och fick brännblåsor på axlarna utan att fatta att det var för att vattnet reflekterade solens ljus..) eller blivit sådär jätteyr som man kan bli när det är riktigt varmt.
Jag utsätter mig helt enkelt inte för det.

Jag jobbade med hästar några rekordsomrar, men såg då till att göra "utejobbet" mestadels på morgon och förmiddag samt sena kvällar, så jag slapp vara i solen mitt på dagen. Mina jobbarkompisar tyckte jag var knasig, och satt och red sina hästar mitt på dagen för de ville sova lite längre. Deras hästar blev uttorkade och även de själva. En av dem svimmade och föll av hästen, som tur var i en paddock och inte i galopp eller över ett hinder, men föll gjorde hon. Efter det FICK vi inte rida hästarna efter klockan 11 på dagen och före klockan 17 på kvällen.

Jag har också jobbat inom äldreomsorgen, och äldre och många gånger sjuka, lider dubbelt av värmen, eftersom de inte har samma grad av nedkylningsfunktion som yngre. Dessutom är en del dementa och förvirrade och kan lika gärna sätta sig rakt i solen jättelänge och bli helt uttorkade. Det var relativt vanligt när jag jobbade inom vården att de äldre var uttorkade, man fick nästan tvinga dem att dricka..
Så jag lider med den här damen, som inte ens orkar gå ur sängen i värmen.
Det är skamligt att man inte gjort något åt ventilationen på äldreboendet där hon bor, på fyra år!!

Nu bor vi högst upp i vårt hus, men det är ovanligt svalt ändå. Men tro mig, det är tillräckligt varmt här inne.. Just nu önskar jag mig en vecka med max 20 grader samt en eller kanske två dagar av regn. Växtligheten behöver det, och det behöver bli klarare luft, nu är det nästan torr-kvavt.
Jag har en evinnerlig tur som kan vara hemma och slippa jobba. Jag lider med alla de som tvingas jobba utomhus i det här vädret, eller inne i någon stekhet byggnad eller bil. Fy attan!!

Nu ska jag dricka lite vatten, för ungefär 20:e gången idag!


Här tror man att man är hälsosam!

Jäkla Aftonbladet. De har just informerat mig om att jag, som trodde jag var duktig när jag skippar all läsk (tycker faktiskt det är äckligt numera) och istället kör på bravo juice (apelsin främst), inte ALLS är duktig. Ska jag vara det, så ska jag dricka vatten. Bara. För 1 l bravo apelsinjuice (som jag lätt drar i mig på en dag) innehåller 25 sockerbitar!!! Visst, så sambons cola är värre eftersom han kan dricka upp till åtta på en dag, och en =15 sockerbitar.. Men ändå!


Min favvo kommer försvinna mer och mer!!

Här ska det bli andra bullar, helt klart.
Tur att jag börjat återgå till vatten, till och med på flaska, sista tiden. För några år sedan gick jag inte en meter utan min älskade vattenflaska, och jag börjar komma dit igen. Fast i den här värmen är det ju bara smart, visserligen, eftersom man svettas ut en hel del.

Hur som helst, inför varningssymbol på de alternativ man trodde var vettiga, någon!
juice, smoothies och yoghurt t ex. Fast ok, alla vet väl att vatten alltid är bäst.. antar jag?

Vad jag gör när andra sover

Igår kväll kunde jag bara inte sova, så jag satte mig vid TV:n. Och visst, det fanns lite att se, men jag insåg också att imorgon (idag) kommer det återigen bli snorvarmt, och hur mycket energi har jag då? Nada. Bäst att göra något som är lite förberedande så att man inte behöver jobba häcken av sig med säg matlagning idag då..

Sagt och gjort, jag kokade färskpotatis och tänkte att det är ju gott. Sen tänkte jag lite till, och insåg att jo, gott är det väl, men godare blir det med potatissallad och fläskfilé imorgon. Så upp med en fläskfilé ur frysen för tining, och börja skiva potatis till potatissalladen. Jag hade tänkt göra den någon gång, så grejor fanns hemma enligt receptet jag hittade hos Kryddburken, som har en massa smaskiga recept.

Sen satt jag där vid tv:n och gjorde potatissallad medan resten av huset sov och snarkade!
Det bästa av allt: Jag hällde i lite grillkrydda som inte var med i receptet, och shit vad gott det blev!! Kolla receptet på Kryddburken!!

Så nu är det bara att fixa fläskfilén och sen äta. Asenkelt!
(Jag brukar först göra smaka strimlor av filén, sen steker jag dem jättehårt med bara salt och vitpeppar, och sen häller jag på ca 1 liter vatten och två köttbuljongtärningar, sen får det koka i ca en halvtimme så är köttet jättemört sen!) Ev gör jag skysås genom att tillsätta lite mer vatten när det kokat klart, och sen lite maizena brun redning. Plättlätt!


Tadaaa--mitt IQ-resultat!

Okej, jag är inte någon Einstein för de som trodde det. Långt ifrån. Men jag är inte sämst heller. Jag är över medel också, vilket är bra med tanke på att jag sög totalt på det kreativa tänkandet (bilddelen, jag har aldrig varit bra på att se logiska mönster, vilken bild ska in efter den och den liksom.. eh, va?)
Mitt resultat är:
*trumvirvel*

Jag är bättre än 76% av befolkningen enligt de som utformat testet. Det var inte helt lätt faktiskt men jag hade en chans och trodde jag skulle få typ 70 eller något, haha.

Den som kom närmast var Miiqa! Grattis!!
Hon trodde på 118.. 7 ifrån.

Ett roligare hem

Är det så att saker som man inte alls behöver är de som är roligast, och de som skapar ett personligt hem? Det verkar så, om man ser på sidor som Roliga Prylar t ex. Det formligen dräller av saker som är kitschiga, roliga, småfula och totalt onödiga. Samma sak gäller på Bluebox och många andra sidor.
Men det är också de där småsakerna som kostar, så man får kanske sanera sina önskelistor lite, eller rättare sagt, dela upp det litegrann.

I den här kategorin kommer jag att lägga upp mina egna små önskemål då och då, blandat med lite annat inredningsrelaterat.

Förbättring?

Jag har lagt till en liten widget på min blogg, för att själv hålla lite koll på vilka som är vänliga nog att länka hit, så jag inte glömmer att besöka och säga tack till dem som gillar min blogg!
Hittills är det kanske inte så många, men vem vet, kanske när folk inser att de själva syns genom att länka till mig, att fler vill göra det, hehe. Återstår att se!


DÖDSviktig information

Geshiia sprider vettig info på sin blogg, så jag kopierade och hoppas att fler gör det (kopiera bilden inne hos henne som inte har klickskyddat sin blogg) Den här listan är LIVSAVGÖRANDE att ha läst, många inser inte hur fort det kan bli varmt i en bil. Jag skulle dock vilja notera att det gäller inte bara hundar/ djur i bilen utan även barn, som inte kan temperera sig på samma sätt som vi vuxna kan.




IQ Fiskmås?

Hur smart ser jag ut att vara?

Jag har undrat lite över var uttrycket IQ Fiskmås kommer ifrån.. Sen har jag nästan alltid undrat var min egen lilla IQ ligger. Vad tror ni?
Jag har gjort ett IQ test, och sparat resultatet. Den som gissar närmast rätt svar blir länkad och får ett grattis av mig, haha.(Jag postar mitt resultat ikväll).
Kommentera era gissningar!!

Adina Fohlin

Hur många mer än jag själv har barn som nästan börjar gråta när Adina Fohlin visar sitt läskiga nylle i Apolivareklamen?
Apoteket borde fan skämmas, som inte kan skaffa en SÖT modell som inte ser ut som en klon av exorcistentjejen.. Visst man kan inte hjälpa hur man ser ut, men måste man spä på det spökiga hos en modell som henne?

Jeeez, jag som alltid associerat Apoteket med naturlighet och blommor på nåt vis.. Istället personifierar de sig med henne, som halva landet verkar bli rädda för eller tycka är ful. Läbbigt. Tappade förtroendet för Apoteket lite där, trodde de var en aning mer insiktsfulla.



Kära Penisen...

Igår kväll efter jag postat min käre sambos favvolänkar, så visade han mig lite fler. Vissa har jag sett, andra har jag nog klarat mig undan. Men här är ett par:


Och här är lite nostalgi, för här är en av de första länkar jag fick skickade när vi precis kärat ner oss och inte var sambos än.. hehe.

Som det World of Warcraft-fan han är, så skickade han ju såklart en video med WoW-gubbar, haha. Låten får godkänt av mig, Dragostea Din Tei. Vilket språk det ska föreställa vet jag iofs inte men den är ok.

Om en mamma av en mamma

Mymlan vill att man bloggar om sin mamma! Självklart kan jag göra det!!


Min mamma fick mig när hon precis fyllt 17 år. Det var ungt, har jag fått höra i hela mitt liv. Folk höjer på ögonbrynen och även om det inte uttalas, så säger de ordlöst att det var lite väl tidigt.. vilken fostran har hon kunnat ge mig egentligen?

En väldigt BRA fostran om jag får säga det själv!
Hon har lärt mig att man inte ska döma någon på förhand.
Hon har fått mig att inse att det är ok att vara olika, alla kan inte se likadana ut eller tycka likadant. Mångfald är BRA!
Hon har fått mig att vara stark och stå upp för mina rättigheter, utan det vet jag inte om jag hade klarat en del av det jag gjort.
Hon har lärt mig att man ska hjälpa andra om man kan. Och det utan att kräva gentjänster.
Hon har lärt mig att man ska vara stolt över den man är och det man kan, för det finns alltid någon son inte kan just det.
För henne är alla unika, och ska behandlas med respekt. Sen kan man inte älska alla, men man kan ge alla en chans.
För henne går familjen och släkten före jobb och behöver någon henne, så tar hon helt enkelt ledigt.
Enligt henne är det ok att ringa mitt i natten om något hänt, och man kan vända sig dit om man är i behov av hjälp och stöd.
Hon är spindeln i nätet som ser till att alla känner sig välkomna, något som min mormor också gör.
Hon vänder ut och in på sig själv för mig och min son, men även för vänner och andra. Flera gånger har hus brunnit ner i vår släkt, och för henne har det alltid varit självklart att familjer fått bo hos henne tills vidare.

Dessutom, förutom allt detta, så lagar hon väldigt god mat och är himla snäll. Något som jag försöker ta efter.
Det enda negativa jag kan se hos min mamma är nog att hon röker, vilket kan innebära att jag inte får ha henne kvar lika länge som om hon inte rökte. Men å andra sidan, jag vet ju inte när hon skulle dö om hon INTE rökte, så varför klaga när man inte vet vad skillnaden är?

Kort sagt, min mamma har trots sin ungdom gjort ett bra jobb, folk brukar säga att jag fått rätt bra värderingar. Dem har jag henne att tacka för. Jag hoppas att jag själv kan ge samma värderingar till min son!

Frukosten är dagens viktigaste mål, så ta i från tårna!

Sonen verkar ha fattat det där med att det är viktigt att man börjar dagen rejält. Han verkar verkligen ha fått sin fars gener när det gäller matvanor, för hans pappa vräker lätt i sig ett kg pyttipanna med sex stekta ägg och rödbetssallad, och två timmar senare är han hungrig igen och tar sex mackor eller något.
Sonen drog i sig en Big Mac & Co igår, och två timmar efter det att vi åt så kom han och ville ha macka för han var hungrig igen. Killen är inte fem år fyllda! Men han är inte tjock! Så jag kan ju lugnt säga att lite fascinerad är jag. Själv behöver jag bara tänka på mat för att öka i omfång...

Dagens frukost bestod i alla fall av ett paket nudlar samt grönsaksblandning (ärter majs och paprika) och ketchup. Dessutom en glass till efterrätt. (isglass).
Vet inte om det är det bästa man kan äta till frukost, men vadå, jag vet folk som käkar chips eller Ben & Jerry's till frukost, så..

Shit, nu ska jag nog äta lite själv, blev hungrig av skrivandet!

Liten infolista

Såhär gammal är jag: Blir 30 i December. Den 5:e, om nu någon vill skicka en present eller något, hehe.
Min mamma: Jobbar häcken av sig för att kunna bo i sitt stora kråkslott på 8 rum och kök (plus källare). Hon är snäll.
Mitt husdjur: Hunden Nemo tillhör egentligen Sambon. Katten Zita är våran, kommer från min kusin.
Vi träffades: Vilka träffades? Jag & sambon?? Online. Så modernt och bra så, haha.
Jag älskar att bara: Sova tills jag vaknar av mig själv.
Mitt favoritprogram är: Desperate Housewives, Ugly Betty och Boston Legal
Om jag vann 10 miljoner skulle jag: Betala mina skulder och köpa ny bil till oss samt fixa en hyfsad lägenhet.
Jag älskar verkligen: Min sambo såklart. Och sonen och våra djur. Annars.. kinamat!
Mitt favoritgodis: Går i vågor, i perioder var det nappar, sen mörk choklad, sen marabouchoklad, sen winegums.. nu är det nog vatten och jordgubbar!
Bästa filmen någonsin: Schindler's List
För att: Jag säger det, haha. Nä, men för den är verklighetsbaserad, och för den är intressant och välgjord.
Min favoritlåt/band är:Vet inte, ingen stor musikälskare. Möjligen When the Children Cry / White Lion
Jag lyssnar på: Sonens prat och tjat mest och lite Toon Disney också, samt grannen som sitter och rapar på balkongen.
Jag har aldrig: Hoppat fallskärm eller liknande. Jag dör nog utan att jobba på det genom såna aktiviteter.
Jag skulle inte vilja: Träffa Mark igen. Den killen får mig ur balans och det tog mig över två år att bli vettig sist jag träffat honom, så nej tack. Är glad att ha honom ur mitt liv.
Jag tycker att Egoina och hennes mamma är skitroliga. Det roliga har nog nedärvts, tror jag!

Detta var lite start på faktahögen som kommer med tiden i den här kategorin. Man får skriva av om man vill ha den på sin sida, för jag tar inte bort högerklicksskyddet, tyvärr!


Kissie verkar impopulär

Kollade på Bloggkommentatorerna som jag gör ibland, och de kommenterade att Kissie inte var så poppis när hon klagade på att mobilen spärrats just i samma veva som Michael Jackson dog.

Hmm. Det kan ju låta lite känslokallt, men att inte mindre än 418 pers innan jag själv har kommenterat saken på de mest varierande sätt känns som att hon inte är så poppis.. Sen är hon ju specialist på att att provocera, och kan sin sak. Men seriöst, har svenska befolkningen inget bättre att göra än att svära över henne? Alla VET väl vid det här laget att Kissie inte är så jäkla pussig av sig, snarare värsta taggtråden som klagar på det mesta och de flesta.. So what liksom?

Dessutom kan jag (motvilligt) hålla med Kissie om poängen, jag fattar att för HENNE är mobilstrulet mer relevant än MJ:s död, det påverkar ju inte henne personligen på samma sätt som att hon inte kan ringa. Sen att det låter förbaskat illa det är en annan femma ju..

Men ingen, verkligen INTE NÅGON borde vara förvånad över det inlägget. Hela världen kretsar runt Kissie, har ni inte fattat det förr, så har jag talat om det nu.. OMG!

Tackar Pubes för det!

Jag har i alla år varit slarvig med mina skolkataloger, så när jag nu börjat lusläsa inne hos Pubes (jo hon kallar sig så) så blev jag självaglad när jag hittade en länk till en sökmotor för ca 98% av världens alla skolkataloger. Och jag hittade faktiskt ett par kort med, och tro mig, jag blev glad att se att det var rätt kort!
Kolla om du hittar dina skolfoton du med!
Tack till Pubes för länktipset!

Min äckliga sambo!

Jaså du trodde att jag bara skulle berätta om hur hääärligt det är att vara sambo här, eller?
FEEEEEL!
Jag ska här ge min sambos mest intressanta länktips:

http://ratemyfart.com *blävarning*
http://ratemyvomit.com *blävarning*
http://ratemymullet.com *nördvarning*
Dessutom sitter han gärna och lyssnar på http://zeropunctuation.com, men det är inte äckligt, bara väldigt trist. En snubbe som recenserar spel i turbofart utan att andas ungefär.

Vad gör han meeer? *tänker* Äh, jag kommer inte på något mer just NU men han är en stor naturlig talang och rapar och fiser hejvilt när bara jag är med, sen skyller han på hunden.

"SNIFF... Nu har husse varit igång igen..suck. Gissa vem som får skulden?"


Dessutom skrattar han mycket och länge åt sånt här:

Det kanske FINNS en gräns för hur kort det ska vara?



Men jag antar att det är kärlek eftersom jag gillar honom trots allt detta? Vad tror ni?*ler*

Struntar i statistiken

En läsvärd postning inne hos Egoinas Mamma handlar om att kämpa för att bli "storbloggare". Att det är få förunnat att bli så stor, och att man troligen förtar allt det lustfyllda med bloggandet om man kämpar sig blå för att skaffa och behålla läsare.
Jag kan bara instämma. Efter en länkning inne hos dottern, Egoina, som är ganska så känd, så fick jag 307 unika besök på ett dygn. Det var mitt rekord hittills.

Mitt lilla minne av det nuvarande rekordet, som berodde på en länk när jag gjort min "fiffi" inne hos RFSU och Egoina gillade den :o)

När jag pratade med Anki (Barbakvinnan) så ville hon ha lite hjälp att återfå sina forna färger på bloggen, för hon sa att hon förlorat läsare sedan hon gjort om sin blogg, trots att det var Aftonbladet som mer eller mindre tvingat sina bloggare att göra ändringar i och med en förnyad bloggfunktion..

Detta fick mig lite förundrad. Hur lite behövs det för att folk ska dra sig tillbaka och sluta läsa en blogg? Att man ändrar färgerna verkar för mig som ett väldigt löjligt skäl, om man fortfarande gillar innehållet.. Jag insåg därmed hur föränderlig bloggvärlden kan vara. Jag kan ju säga att det är inte någon rim och reson i hur min statistik varit vissa dagar, för när jag själv tycker att jag bloggar om något ganska alldagligt, då ruschar folk in, och när jag kanske tänkt att NU borde de få något att läsa, då kommer det inte en kotte!
Jag fattar inte hur Blondinbella eller Kenza, eller ens elaka Kissie kan ha så många läsare, när de egentligen inte skriver om något speciellt? Men det kanske är lite det som är tricket? Att bara skita i vad man "borde" skriva om, och skriva om det som passar en idag.

Det är nog en hel vetenskap, och inget jag har lust eller ork att fördjupa mig i. Jag fortsätter på mitt eget lilla vis, så får vi se var jag hamnar :o)

Ge mig en stav!

Sommaren är nog här för att stanna, ser det ut som. Inte mig emot, eftersom vi har så få veckor om året med de här temperaturerna. Enda nackdelen är väl att man inte kan röra sig utan att vara svettig strax efteråt..
Fast det gäller ju alla så det är väl ok på sitt vis.

Något som är svalkande i hettan är smoothies, och eftersom mina föräldrar lämnade en massa bär här igår, så känns det ju inte alltför främmande att det blir en och annan smoothie blandad idag. Tyvärr har jag ingenting att blanda ihop med, bortsett från elvisp, vilket känns ganska värdelöst, så jag ska nog tvinga iväg sambon på en liten utflykt så vi kan få en mixerstav i vår ägo. Det verkade lite onödigt när de kom, ska jag erkänna, men faktum är att med åren så har jag faktiskt insett att det kanske finns en del områden då de är bra, trots allt.

Vi får se hur det blir. Först ska man kanske kissa Nemo och klä på nudistsonen (han vill vara naken, hela tiden!) och äta lite så man får lite energi. Inte för jag är trött (OTROLIGT!) men energi är ju färskvara :o)

Sen får vi se om det blir en stav eller inte. Remains to be seen!

Fyllda Paprikor

En variation på maten när det blivit lite för mycket pasta och pannkakor är att göra fyllda paprikor. De flesta ungar gillar ju paprika, så det brukar slinka ner. Sonen älskar det i alla fall! Här äter vi mitt i natten när det är så varmt som nu, så jag har en plåt i ugnen just nu med just den här rätten.

Man behöver ca 2 paprikor per person.

Grönsaksblandning ärter/majs/paprika eller vilka man nu föredrar
Ris kokt i 0,5 g saffran (en påse)
Stekt köttfärs.

Förbered genom att koka riset enligt anvisningar med en påse saffran, holka ur paprikorna och stek köttfärsen. Skölj grönsakerna i varmt vatten om de är frysta.
Blanda ihop alla ingrediienser och fyll paprikorna, lägg på ett par ostskivor på hålet på varje, och gratinera i ugn på 225 grader i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.

Jag använder salt, vitpeppar, grillkrydda, champinjoner och chilipulver i min köttfärs, och inga andra kryddor, eftersom det kan vara lite svårt med saffranet i riset annars!

Lycka till!

Hamnfestival

Idag har jag inte hunnit så mycket  mer än att gå på hamnfestivalen, så jag kommer att skriva mer senare, är just nu helt SLUT på grund av alla plusgrader, allt folk och lite vätskebrist.

Men jag kan ju lova att sonen är mer än nöjd med dagen. Mormor och morfar kom hit och vi har förutom att åka karusell, köpt lotter, kört gripklo, kastat pil och bollar, ätit bamsiga mackor och glass samt sockervadd. Dessutom fick vi se lite danstjejer och raggarbilar, så jo, sonen hade en maxad dag.
Jag blev lite snopen över att mina föräldrar först skickade mig att köpa några liter jordgubbar och hallon och åkte med oss hem, och sen lämnade de alltihop till oss, jag trodde ju att de skulle stanna och äta med oss!
Nåja, vi får väl leva på jordgubbar ett par dagar då, haha.

Nu ska jag ta ifrån sonen en av de fyra plasthammare morfar vann till honom, innan katten blir platt!

Hur är det att vara ett Brottsoffer egentligen?

Folk får gärna "etiketter", har ni märkt det?
Man kallar folk för "hon den blyga, han den korta, han som är så dryg, och så han som blåser folk eller hon som hoppar i säng med alla" och så vidare.
Men det finns en stämpel som inte riktigt syns, men som ändå finns. Många fler än vad man tror, bär på den. De som är brottsoffer. Någon som råkat ut för någon eller några som på något vis förgripit sig på dem.
Jag tillhör den skaran. Jag är inte rädd att erkänna det.

Det fanns en tid då jag var det. Jag trodde att folk bara tyckte synd om mig och sonen som varit så utsatta och varit med om så mycket. Men idag vet jag bättre. Det som hände var inte mitt fel. Det var egentligen en fråga om dålig tajming och maximal otur. Inget annat. Men det blev så mycket mer.
Här kommer jag att skriva om vad som hänt, hur jag kommit vidare, hur jag relaterar till brottslighet idag, och även dela med mig av lite tips på hur man kan öka sin och omgivningens säkerhet med ganska enkla medel.

Det kommer inte allt på en gång, men det kommer, om ni har tålamod. Kommentarer är mer än välkomna, jag blir mer taggad att skriva ingående och detaljerat om någon frågar eller kommenterar än om ingen säger ett knyst. Och jag tror att det är en historia som andra kan ha nytta av att ha läst. Mer kommer alltså inom kort!

Gamla godingar

I den här kategorin kommer jag försöka att presentera några av alla de hästar (och ibland människor) som jag råkat på genom alla mina år med hästar. Varför? Tja, varför inte? De har alla lärt mig värdefulla saker, och de är alla vänner jag haft eller har, så de kan ju inte bara glömmas bort rakt av, eller?

De har alla sin egen historia, som jag hoppas att ni orkar läsa! En del mer kända hästar kommer också att hamna här, även om jag själv inte haft kontakt med dem, men det är ju med hästar som med vissa människor, de sätter sig på ett särkskilt sätt, "bara för att".

Jag kan också tänka mig att skriva mer om någon eller några kända hästar på begäran, så kommentera gärna!


Varför blir man som hetast när man dör?

Jag tror att det spelar ingen roll vad vissa människor gör, så blir det ett ramaskri. Michael Jackson var en av de människorna. Hans liv var ett av de mest spektakulära jag känner till, även om jag bara är en simpel åskådare.

Att gå från barnstjärna i The Jackson Five till The King Of Pop med alla de mellanlandningar han gjort, är få förunnat. Och ärligt talat, hur många skulle klara ett sådant liv?
Han var onekligen speciell, med alla sina plastikoperationer, djuren och barnen på Neverland Rach, sina egna tre barn som ingen vet särskilt mycket om, och framför allt, de pedofilianklagelser och skulder som hans liv kantades av på senare år.
Vem sa att det bara är positivt att vara kändis?

Jag personligen tror att de flesta har någon form av "relation" till Michael Jackson, främst genom hans musik, men också för att han var den sortens människa som egentligen aldrig föll i glömska, än hur lite väsen han gjorde av sig.

Alla känner till hans operationer, pedofiliåtalen, hans konstiga förkärlek för djur och barn, och hur han varit gift med Elvis Presleys dotter, Lisa Marie. Han var spektakulär genom hela livet, vare sig han ville eller ej.

Jag var inte något fan direkt, men jag var fascinerad av Michael Jackson, helt klart. Han var inte en människa, han var ett fenomen. En epok, som nu gått i graven. Jag kommer sakna att inte någonsin få höra några nya verk, för hans musik har alltid påverkat mig på ett eller annat sätt.
Jag tror inte att jag är ensam.

Gravid? Nämen jag jobbar ju!

Min första spontana reaktion när jag fick veta att jag var gravid var inte direkt glädje. Snarare "vafan, det kan inte stämma, jag jobbar ju, det har jag ju gjort skitlänge!" Som att JOBB skulle göra skillnad!

Jag sökte läkare för att jag var så eländigt trött och hade ständigt småförkylningar som aldrig bröt ut eller försvann. På urinprovet såg man att jag var gravid, så ett ultraljud gjordes, och jag fick mitt livs chock när man fastställde att jag  var gravid i vecka 26. Min första fråga: Hur länge är man gravid då?
Så blåst blev jag, att jag inte kom på att det normala är ca 9,5 månad alltså ca 40 veckor.

Det var så hela historien med sonen började. För han kom till världen, den andra december 2004. Han gjorde entré medan jag sov och hade det bra, för jag hade tjatat mig till ett sövt och planerat kejsarsnitt, eftersom jag ansåg att om jag inte fick välja att behålla eller inte behålla barnet, så skulle jag åtminstone bestämma hur det skulle komma till världen. Och jag fick rätt!

Idag har busungen hunnit bli drygt fyra år, och i den här kategorin hittar man en massa om honom och saker som han sagt och gjort. Vänta er inga änglauttalanden, för han är jordens busfrö! Men söt!!

3,5 månader gammal ungefär :o)

Årjängsminnen

Jag bodde ett par år i Årjäng, även kallat Travets Vagga. Jag pluggade på Hästskötarlinjen 95-97 och tanken med den här kategorin är att jag ska lätta mitt hjärta om alla de bus och synder jag tog mig för då. För ärligt talat, tror någon på att jag var en plugghäst? Knappast. Men ok, jag pluggade de delar som hade med hästar att göra. Sen att jag festade, åkte till Norge och en massa annat hela tiden, det är ju liksom sånt som jag inte pratat så högt om.. förrän NU! Mer kommer snart!

Mer om mig!

Här kommer jag försöka skriva mer om mig, men det är svårt att bestämma vad andra vill veta, så jag föreslår att ni frågar lite så kommer jag att utifrån det lägga upp lite fakta om mig!

Fly Lady

För lite drygt ett år sedan så började jag använda mig av en slags städmetod som allmänt kallas för Fly Lady metoden.
Den kommer (som det mesta annat) från USA, och innefattar egentligen en hel livsstil mer eller mindre. Det är massor av smådelar som man kan kombinera som man vill, och det är det som gör att jag fastnade för den.

Man måste inte på något vis göra allting som beskrivs på Fly Ladys egen sida. Inte heller måste man följa den slaviskt. Men jag tror att de flesta skulle kunna vara hjälpta av att använda delar av den metoden åtminstone i sina egna hem, för man lär sig att lägga upp och lära sig rutiner, och att se saker på ett mer positivt sätt.

Jag föreslår att den som är intresserad av att läsa mer om de här metoderna tittar lite på Fly Ladys egen sida, och även på det svenska forumet Skrubba, där många av teknikerna och allt runtomkring, finns översatt.

Jag själv har hittills använt mig av detta:

När man börjar så kan det verka överväldigande. Ta dig tid att läsa vad varje del går ut på, och välj det som passar DIG och DITT hem. Strunta i de amerikanska hemmafruarnas ideal.
Jag själv hittade först Skrubba och sen Fly Lady, på grund av att jag ville få hjälp att organisera inför en flytt. och tro mig, jag hivade saker, rensade, och allt möjligt, och det var nästan inte ens jobbigt! Snarare var det skönt att bli av med bråten, och jag minns hur jag gick och smålog när jag gick förbi städskåpet när det var rensat och fint, det syntes inte ens på utsidan att jag gjort något, men på insidan var det FINT. Och det KÄNDES!

Grundidén är att man jobbar sig sakta men säkert fram till ett funtionellt, rent och fint hem som hjälper en att slappna av i det långa loppet. Man jobbar med en timer, det är lättare att kämpa sig igenom en kvart än en timme, och vet man att man bara behöver hålla på till klockan ringer, så ser man ett slut, och det är då lättare att stanna kvar och göra klart. Man försöker också att tänka positivt, än hur liten insats man genomfört så är det fortfarande MER avklarat än innan man gjort det lilla.. och små insatser ger också ett resultat i slutänden.
Det här var en bakgrund till Fly Lady principerna, och mer finns att läsa på de länkar som finns i det här inlägget. Jag hoppas att någon blir inspirerad att testa :o)

Har någon några frågor, så tveka inte att maila eller kommentera. Jag återkommer till din blogg eller mail med svar i så fall.



NY stil, bort med det gamla in med det nya!

Jag pratade ju för ett tag sedan om att jag smusslade med något bakom ryggen på mina läsare, remember? Nu är det klart! Designen är helt omgjord, och det är BARA tack vare Erica. Jag har själv gjort grafiken, men hon har kodat. Bloggen syns för närvarande bäst i Internet Explorer, men sååå stor skillnad är det inte på Firefox och IE, det fattas bara lite mellanrum..

Jag har tagit bort alla de gamla inläggen, och tänkte strukturera mitt bloggande lite mer. Lite så att jag skriver bestämda tider och med mera bilder än förut, och med mer ingående "teman" än bara rapporter från vardagen.
Just nu finns det en massa rubriker, men inte så mycket innehåll, men jag ska köra på hårt och skriva inlägg ikväll och imorgon så det fylls på lite.

Jag hoppas att det blir en bättre blogg, med mera substans!

Nytt på den här uppdaterade bloggen är att jag har lagt in spamskydd och högerklicksskydd. Visst kan man kringgå det, men det kräver lite jobb. Alla bilder och all text är nu också skyddade av Copyright och det är straffbart att inte ange min blogg som källa om man väljer att kopiera text eller bilder. Vid textcitering ska det just vara ett citat, med en giltig länk till det inlägg där jag skrivit om det du citerat. Vill du låna en bild, maila mig på [email protected] och fråga. Jag är aldrig omöjlig, och jag vet att det är väldigt mycket troligare att man får det man önskar om man ber om det än annars, åtminstone är det min erfarenhet.
Därför tänkte jag vara generös mot de som tar sig tid och kraft att fråga!

Nu ska jag lägga in lite inlägg i rätt kategorier. Ha en trevlig kväll!


RSS 2.0