Stääääda.. suck.

Idag var tanken att vi skulle städa ordentligt, efter att ha varit borta så länge. Så passande att sambon nästan tuppade av i duschen då, sen somnade han och sov till 16.30.. Infektion i kroppen och trött i efterhand (12 timmars sömn innan jag väckte honom och han gick och duschade) får konsekvenser, uppenbarligen.
Så det blev inte så mycket städat. Sonen har också gått på halvfart hela dagen och mest bara spelat och sett på tv, men eftersom jag inte orkade så mkt jag heller så fick det vara så.

Vid halv sex fixade jag mat och så åt vi, och efter det så började ett litet röj, slutligen.
Sonen fick börja med att duka bordet inför maten, det gillar han. Sen diskade vi och jag fixade så de döda blommorna byttes ut mot fina, och fick sonen att rensa lite vid tv:n och på sitt rum, medan jag själv fixade lite med sängkläder som skulle tvättas. Vek in lite tvätt och satte igång en ny maskin, samt fick sambon att rista mattor och dammsuga.

Sen satte jag mig och skrev lappar med nya "scheman" för vad som ska göras av varje person. Började med måndag och tisdag för att senare lägga till fler dagar. Tanken är att man har vissa sysslor varje dag, och vissa saker gör man en dag i veckan.

Min vardag kommer att bestå av att lämna sonen på dagis och kissa Nemo, mata djuren, ta ut soporna, förbereda middagen, göra en snabbrengöring på båda toaletterna och hämta sonen på dagis samt laga mat varje dag.

Dessutom har jag ett rum som ska städas lite mer noggrannt varje dag. Imorgon blir det sovrummet; tänkte städa skrivbordet, torka lister och putsa fönstret, dammusga bäddmadrasser och röja lite bland klädpåsarna som vi fick med från mina föräldrar samt städa lite bland tidningarna. Dessutom torka rent golvet noga och även handtag och garerobsdörrarna.

Sambons vardagar kommer att bestå av att han jobbar, kommer hem och duschar och äter och sen fixar disken och bänkar och spis efter maten varje kväll, men imorgon ska han (på eget initiativ) dammsuga o torka golven överallt. Det blir hans måndassyssla.

Sonen får bädda sängen innan han går till dagis, sen när han kommer hem igen ska han duka bordet före maten och mata djuren efter maten, dessutom får han vattna blommor på måndagarna.

Så byter man ut "dagens syssla" varje dag och gör resten varje dag, och på så sätt undviker man mycket saker som annars blir liggande.

Vi hoppas att det ska funka, men det tror jag. Skriver man upp saker så är det lätt att läsa innantill vad som ska göras, och följa ett schema kan så gott som alla. Ser man sen till att inte lägga på för mycket så bör det inte vara superjobbigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0