Jag som gör ingenting på dagarna..

Igår frågade jag sambon om han ville att jag skulle ge fan i att göra något alls på en vecka här hemma, trots att jag går hemma hela dagarna och "gör ingenting", så får han kanske en idé om vad "ingenting" verkligen innebär..
Han tackade nej.
Och det kanske är smart av honom, eftersom det säkerligen VERKAR som jag gör nada när jag ligger i sängen när han åker på morgonen och sitter vid datorn när han kommer på eftermiddagen. Men hallå, det är en väldig massa tid däremellan!!
En normal dag så är jag ute med hunden minst tre gånger innan han ens kommer hem. Jag utfodrar djuren och ger sonen frukost. Jag ser till att sonen kläs på och kommer iväg till dagis, sen tar jag ut soporna, kör en maskin tvätt, vattnar alla blommor, tar hand om posten, ringer kanske några samtal till olika myndigheter osv (idag t ex ringde jag till Bring Citymail som inte hittat min adress, och till Arbetsförmedlingen där min handläggare varit på semester i över en månad..)
Dessutom tar jag själv lite att äta och röjer efter den måltiden, och därefter brukar jag torka av lite inne på toaletten, handfat och toalettstol i alla fall.
Sen blir det lite "dötid vid datorn" ett tag, sen är det dags att slänga fram det som behövs till middagen och kanske ev handla om det fattas något, annars påbörja en inköpslista för kommande vecka (jag tycker det är lättare att ha en lista under konstruktion hela tiden så kan man bara lägga till det man kommer på som fattas, t ex en krydda som tar slut eller toapapper eller något annat som man kanske inte köper varje gång man handlar, och som annars är ganska lätt att glömma..) och en veckomatsedel planeras på ett ungefär. (måndagar).
Jag plockar också lite på sonens rum och lägger in tvätt som är torr, och försöker röja lite vid tv:n och soffan eller någon annan stans varje dag.
Dessutom går jag som sagt med hunden en gång mitt på dagen och han får också följa med och hämta sonen på dagis på eftermiddagen. När sonen hämtas så brukar vi stanna ute ett tag och han får leka lite extra innan vi går in och jag börjar med maten ungefär en halvtimme innan sambon kommer hem.

Jag kan förstå att han inte vill att jag inte gör något alls på en vecka, för även om jag inte dammsuger och torkar golven varje dag så gör jag saker som "inte syns" men som skulle märkas om jag INTE gjorde dem. T ex har vi aldrig slut på mat i kylen, vilket sambon börjat vänja sig vid, förr hade han mest ett flak cola och lite mackor hemma, nu finns alltid frukt o grönsaker, mackor, mjölk och andra basvaror hemma, så att man har grejor till åtminstone tre olika rätter klara hemma. Det gör vardagen lättare är min åsikt, och det verkar som han köper det.
Det finns inte heller en massa reklam som ligger och skräpar överallt eftersom jag fixat bort det mesta av all reklam, och den lilla som kommer ändå tar jag ut och kastar samma dag den kommer.
Pantburkar och pantflaskor läggs numera på ett speciellt ställe och jag bär iväg det varje vecka så att det aldrig hinner bli ett berg av pant som ligger och dräller, vilket det gjorde när sambon var ensam. (Ja, BODDE ensam alltså..)

Detta är bara några exempel på vad som händer i det tysta när han är duktig och är på jobbet.
Själv gör jag ju ingenting på dagarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0