Hasselbackspotatis till middag

Idag blir det Hasselbackspotatis och fläskfilé till middag. Ganska lite disk, rätt lättlagat och skitgott. Visst det är trååååkigt att skala potatis, men det behövs bara tre-fyra st per person, så det är överkomligt. Att de sen sköter sig själva i ugnen är ju perfekt.

Man skalar o gör snitt i potatisen som går nästan ända igenom, sen läggs de på plåt och saltas lätt, samt att det ska vara rätt mycket margarin på varje potatis, slutligen lite ströbröd högst upp på varje potatis. In i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter, med en uttagning ca 20 min innan de är klara, som man häller på mer margarin och ev lite riven ost på varje potatis. Eller en ostskiva per potatis funkar också bra :o)

Vad gäller fläskfilén så strimlar jag den i små bitar, MAX 0,5 cm tjocka och 2 cm långa. Skär bort det mesta fettet, stek på hög värme tills det fått mycket stekyta, nästan svart, med salt o vitpeppar, sen på med ca 7-8 dl vatten och 4 msk kalvfond, sen får det koka tills vattnet nästan är borta, då häller man på ca 5 dl till och reder med maizena (ljus) och ev lite soya.

Till det räcker det med en enkel sallad, är man slö köper man icas färdiga salladsblandning med rosésallad, häller i en burk majs och lite skivad gurka och tomat och så är det klart! (Häll gärna lite citron på salladen så smakar den extra gott!)

Arbetstid för hela rätten är ca 20 minuter, sen är det bara att kolla till det ibland.
Nu är det dags för MIG att kolla till maten lite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0