På hemmaplan igen!

Snabbresumé av vad som hänt sedan jag skrev sist:

Vi åkte till sambons pappa i Västergötland och hälsade på. Fick bo i hans halvbrors mysiga lägenhet, en etta, men väldigt lagom i storlek ändå! Sonen sov på soffan och var jättenöjd, vi vuxna delade på sängen, det var också helt ok, trots att den var en aning smalare än vår egen! Lite sightseeing med sonen och mig blev det, sambon berättade och visade var han vuxit upp och gått i skolan och så vidare, och en sak är säker, han har slitit sig iväg från en annars ganska given roll som bonde! De hade en superstor gård när han var liten, med mjölkkor och marker att sköta. Istället gick han och blev yrkesmilitär, snacka om helomvändning, hehe.

Lite foton från lägenheten vi fick låna och bo i:
Från soffan mot balkongen
Från balkongen mot soffan
Köket med barstolar som sonen gillade

Vi träffade sambons familj, och deras söta djur! Hunden Gizmo (schabrador) lekte som en tokig med sonen, som ville ta med honom hem till Nemo. Hade nog inte varit SÅ lyckat dock..*ler*
Gizmo på lekhumör!

Kompisar i gräset!

Katten Turbo, eller "Otto" som han också kallas, kollade intresserat in när sonen lekte med Gizmo. "Superjobbigt att springa runt sådär", verkade han tänka!

Hemma hos "svärfar" finns MYCKET att titta på, här är en lite annorlunda dekoration, som hans sambo gjort själv och som det då och då kommer beställningar på. En sån vill jag med ha faktiskt!

Längs med vägen neråt landet så blev det några stopp, och ju längre neråt vi kom, desto mer vanliga blev vissa saker.
...Kossor måste vi ha sett flera tusen när vi kom ner till Skövdetrakterna. Så en av dem fick vara modell för att illustrera just detta!

Mackar var också ett stående inslag, här var det glass vi köpte. Just det här är i Trollhättan, när vi skulle åka ner till Göteborg och gå på Universeum och Liseberg.

En av Universeums rockor. Tyvärr fick man inte klappa dem för det fanns nya fiskar i tanken, men de simmade runt runt och plaskade vatten på oss, jag misstänker att de VILLE bli klappade, eftersom de var vana vid det :o) Det är ju väldigt nyfikna djur..

Inte alla bryr sig om att de håller på att bli uppätna av en haj ;o)

Världens giftigaste orm finns på Universeum, en taipansort.

Dålig bild, men en väldig massa maneter hade de, och sonen ville ta med dem hem. EEEK!! Inte en chans, tyvärr grabben!

Universeums apor som sprang lösa i Regnskogsdelen var väldigt söta och sociala. Tyvärr var det så mycket folk att jag inte fick någon bild på när en av dem hoppade upp på axeln på en liten tjej, efter att ha suttit på ett räcke i en trappa bara en meter ifrån mig.. Här är de på väg in i sitt bo i alla fall.

En liten alligator som låg och hade det bra på universeum!

Sonen tog en ridtur i full galopp (därav suddet) på universeums experimentavdelning, den var väldigt verklighetstrogen i rörelserna, den där hästen. Nu vet vi att han kan galoppera alltså, hehe.

Såpbubble-experiment på Universeum. Sonen GILLADE den avdelningen kan jag lova! Det fanns massor att göra, men ganska mycket som skulle utföras/ses/upplevas i mörker för bästa effekt, så det var inte så många saker man kunde fota utan att förstöra effekten tyvärr..

Vi gick till Liseberg och jämförde handavtryck också. Sonen har nästan lika stora händer som Agnetha Fältskog, bara så alla vet..

Små grodorna var nog dagens roligaste åktur enligt sonen! Tjejen bredvid hade åkt flera gånger och började väl bli lite uttråkad antar jag, haha.

När man väntat duktigt på sin hamburgare i minst 40 minuter pga en norrman som skulle ha 15 menyer, som tog tid (minst sagt) så är det med lätt darrande fingrar och höga förväntningar man äntligen öppnar sin hamburgare.. Måste berömma sonen, han var SUPERSNÄLL och satt stilla hela tiden när sambon stod i kö.. trots att han var jättetörstig och hungrig.

Efter sista anhalten, souvenirshopen, såg lillkillen ut såhär med kaninöron och en ficklampspenna från Liseberg. Klockan var nästan tio på kvällen här, men ändå var han superglad!

Han höll sig vaken hela vägen hem till lägenheten, nästan två timmars resa bort, men sen var det en slagen hjälte som låg på soffan kan jag lova!

Vi hann också med en provsittning i en Cadillac Bonneville som sambons styvmor äger, och som sonen gillade massor...
..En sväng förbi macken med nostalgikänsla som låg i närheten av sambons barndomshem, sonen ville provtanka, men det var bara vatten i pumparna :o)

En sista lekstund med Gizmo blev det också innan vi vände hemåt igen.

Nemo och Zita bodde hos mina föräldrar medan vi var borta, och vi åkte till dem för att byta sonen mot djuren, och sen åkte vi hemåt och sonen har fått vara med om en del äventyr till innan vi hämtade honom igår. Kolmården, blåbärsskogen och fika med mormor samt lite fyrhjulingsturer har det blivit. Nu är mormor och morfar utslagna innan de åker iväg på Skänninge Marknad imorgon!!

Själv har jag hunnit med att träffa lite hästar, Hera och Taurus, och även att springa på bio ett par gånger; Harry Potters sista, och Män som hatar kvinnor. Svårt att säga vilken som är bäst dock!
Dessutom har vi gått på stan lite och hälsat på en av mina barndomskompisar en snabbis.
Så tjaa, det har varit fullt upp, men i ett lagom semesterslappt tempo!

Vad har NI gjort när jag varit borta?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0