Hemlisen och helgen

I helgen har vi varit lite lagom småslöa, i alla fall har vi inte gjort något jätteviktigt förrän i lördags, då vi åkte och köpte en barnvagn i Västerås, och en del annat; en sovpåse, sängkläder, nalle och en skötväska, aningen dyrare än jag tänkte mig, men sambon tyckte att det var bättre att smälla till med ett par hundra mer och istället få bättre plats och mer funktioner (värmeisolerande fack för flaskor t ex) än att köpa en billig som man stör sig på.. jag ger honom rätt!
Detta i sig kanske gör det ganska klart vad min tidigare nämnda "hemlis" innebär? Nämligen att vi blir en till i familjen i månadsskiftet oktober/november någon gång.
Mina föräldrar har precis fått veta och tycker att jag är lite udda som har så korta graviditeter, hehe.

Igår var vi hemma hos dem så att de fick fira dagens födeledagsbarn, sambon fyller nämligen år idag (grattis!!) och det blev en tripp dit istället för att städa järnet här hemma, det har förfallit lite här eftersom jag har galet ont av foglossning och knappt orkar masa mig upp för trapporna eller mellan rummen. Inte så skoj! Delvis därför är det skönt att ha den mesta shoppingen till nykomlingen avklarad, jag unnar ingen den känsla som foglossning innebär, helt klart!

På hemvägen igår så åkte vi förbi hästarna jag brukade rida och greja med innan vi flyttade, det är andra gången på en vecka som vi är där, men Hera och Taurus som vi klappade på sist, de fick bara ett hej i förbifarten, istället sa vi ett mer ingående hej till Grace och hennes föl Vally i hagen, och sonen red lite barbacka på Grace innan vi åkte vidare till Lyster och Tärna och lät honom rida lite på Lyster också. Mycket uppskattat, det var tydligen poppis att ligga och vila på Lysters breda, varma rygg!
Vi kom hem vid elvatiden, så då var det bara att slänga sig i sängen och försöka sova, men jag och sambon låg och pratade till omkring fyra i morse, så jag gissar att han var ungefär lika pigg som jag själv (inte) var när det var dags att gå upp idag. Sonen har precis kommit hem från första dagens inskolning på dagis, och han verkar gilla det!
De kör med snabbinskolning där man som förälder är med i tre dagar sen är det slut. Något som förvånade mig lite var att jag som förälder blev medbjuden vid lunchen, som sonen åt massor av! (Fisk och potatis).
Å andra sidan var det väldigt tidig lunch, mest beroende på att de små behövde äta för att orka, på tidigare dagis har man haft så kallad fruktstund vid tio-halv elva ca, här åt man lunch vid elva. Sonen är van vid att äta det målet vid 12-12.30 ca.. Men det funkade ju det med!
Enda stora nackdelen med dagiset är att det gör superont att gå dit och hem för mig med foglossningen, eftersom det är en superbrant backe i skogen som leder ner till dagiset..men vi hittade vildhallon längs med vägen när vi gick hem, så det var trevligt!

Imorgon blir det att gå dit igen, det var poppis hos sonen att få leka ordentligt och träffa andra barn under ordnade former igen. Lite skönt är det att se att han vill dit självmant igen också!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite, sonen kollar på film, måste passa på :o) Sen när sambon kommer blir det att åka ner och skaffa present åt honom, har inte en aning vad det ska bli, men något hittar jag nog!

Kommentarer
Postat av: Erica

Nämen gud va roligt :) Grattis till nykomlingen!

2009-08-10 @ 19:45:47
URL: http://beautybaby.blogg.se/
Postat av: Sofia

Grattis till bebisen, vad roligt!! :)

2009-08-10 @ 23:13:33
URL: http://sofiakarlssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0